GÜNEY DERBİSİNDE DOSTLUK KAZANDI: 3-1

STAD: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Sarper Barış (*), Mehmet Emin Tuğral (*), Hakan Yemişken (*)

ATAKAŞ HATAYSPOR: Ece Kardeşler (**), Kamil Ahmet Çörekçi (**), Guy Marcelin Kılama (**), Burak Bekaroğlu (**), Engin Can Aksoy (**) (Dk.46 Kerim Alıcı **), Giorgi Aburjania (**), Görkem Sağlam (**) (Dk.46 Didier Lamkel Ze **), Oluwafisayo Faruq Dele-Bashiru (**), Ömer Faruk Beyaz (**) (Dk.62 Rayane Aabid **), Joelson Augusto Mendes Mango Fernandes (**), Sergio Carlos Strandberg (***)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (*), Semih Güler (*), Andreaw Gravillon (**) (Dk.85 Luis Nani **), Kevin Rodrigues (*), Jonas Svensson (*), Benjamin Stambouli (*) (Dk.65 Badou Ndiaye *), Emre Akbaba (*), Yusuf Sarı (*), Younes Belhanda (*), David Akintola (*) (Dk.65 Yusuf Erdoğan *), Cherif Ndiaye (**)

GOLLER: Dk.40 Cherif Ndiaye, Dk.84 Andreaw Gravillon, Dk.89 Luis Naeni (Yukatel Adana Demirspor), Dk.53 ve 73 (P) Carlos Strandberg, Dk.75 Fisayo Dele-Bashiru (Atakaş Hatayspor)

SARI KARTLAR: Ömer Beyaz, Engin Can Aksoy, Fisayo Dele-Bashiru, Carlos Strandberg, Burak Bekaroğlu, Kerim Alıcı (Atakaş Hatayspor), Cherif Ndiaye, Semih Güler (Yukatel Adana Demirspor

Güney’in iki güçlü takımı Yukatel Adana Demirspor ve Atakaş Hatayspor, Mersin’de karşı karşıya geldiler. Çok zevkli ve bol gollü geçen karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi. Atakaş Hatayspor’un gollerini 53..ve 73 (P) Carlos Strandberg, Dk.75 Fisayo Dele-Bashiru kaydetti. Yukatel Adana Demirspor’un gollerini ise 40.dakikada Cherif Ndiaye, 84.dakikada Andreaw Gravillon ve 89.dakikada Luis Nani kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

12.dakikada Yukatel Adana Demirspor korner atışı kazandı. Yusuf Sarı’nın kullandığı korner atışından hiçbir futbolcu yararlanamadı.

15.dakikada Yukatel Adana Demirspor’dan Younes Belhanda’nın çektiği şut etkisiz kaldı.

19.dakikada gelişen Atakaş Hatayspor atağında Giorgi Aburjania’nın çektiği şut isabetsiz bir şekilde auta çıktı.

29.dakikada Hatayspor yine Giorgi Aburjania ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi.

40.dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında Yusuf Sarı’nın asistini çok iyi değerlenidren Cherif Ndiaye topu Hatayspor ağlarına göndererek durumu 1-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Hatayspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Görkem Sağlam ve Engin Can Aksoy oyundan çıkarken, yerlerine Didier Lamkel Ze ile Kerim Alıcı oyuna dahil oldu.

53.dakikada Hatayspor beraberliği yakaladı. Joelson Fernandes’in ortasına çok iyi yükselerek düzgün bir kafa vuruşu ile Carlos Strandberg topu filelerle buluştu ve durumu 1-1’e getirdi.

62.dakikada Hatayspor’da bir oyuncu değişikliği daha oldu. Ömer Beyaz oyundan çıkarken, Rayane Aabid oyuna giren isim oldu.

65.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Benjamin Stambouli ile David Akintola oyundan çıkıt. Badou Ndiaye oyuna girdiler.

73.dakikada Hatayspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Carlos Strandberg düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Bu golden iki dakika sonra 75.dakikada Hatayspor üçüncü golüne ulaştı. İki gol atan Carlos Strandberg’in asistini çok iyi değerlendiren Fisayo Dele-Bashiri durumu 3-1 yaptı.

79.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da Kevin Rodrigues oyundan çıkarken yerine Mbaye Niang oyuna giren isim oldu.

84.dakikada Yukatel Adana Demirspor, Andreaw Gravillon’un golüyle farkı 1’e indiren golü kaydetti: 3-2

85.dakikada Yukatel Adana Demirspor’un ikinci golünü kaydeden Andreaw Gravillon oyundan çıktı, Luis Nani oyuna girdi.

89.dakikada Yukatel Adana Demirspor’un golü geldi. 4 dakika önce oyuna giren Luis Nani, takımının üçüncü golünü Atakaş Hataysporf ilelerine finderdi: 3-3

Uzatma dakikalarında da her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmeyince Atakaş Hatayspor ve Yukatel Adana Demirspor birer puanı paylaştılar. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor