Gürer: Araç sahipleri perişan
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanlığının bütçe teklifi görüşmelerinde söz alarak, araçlarda satış sonrası servis hizmetleri ve muayene ücretleri ile vergi ve sigortaların, tüketici için tam bir ekonomik darbeye dönüştüğünü belirtti.
Bakan Mehmet Muş’un da katıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında konuşan Ömer Fethi Gürer, araç bakım ve muayene ücretleri ile vergi ve sigorta ücretlerindeki fahiş fiyatlara devletin neden müdahale etmediğinin sorgulanması gerektiğini ifade etti.
(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ticaret Bakanlığının 2023 yılı bütçe teklifinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak, araç muayene, vergi ve sigorta ücretlerindeki fahiş artışlara dikkat çekti.
FİLTRE DEĞİŞİMİ 100 BİN LİRA
Kendi aracıyla ilgili bir ödemeden örnek veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “130 bin kilometre turbo ve partikül filtresi değişimi 100 bin lira tutuyor, bu tamir parasına ülkemizde otomobil alınırdı. Tüketici hakem heyetine başvurdum, 30 bin liranın üzerindekilere bakamadıklarını belirttiler, en azından bunları güncelleyin” dedi.
1 DAKİKALIK EGZOZ ÖLÇÜMÜ 110 LİRA
Tüketici araç muayene ücretinin de 500 lirayı aştığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, muayenenin gecikmesi halinde ücretlerin de arttığını belirterek, “Araç egzoz ölçüm muayene ücreti de bir dakika sürmekte, 110 lira yazmaktadır” diye konuştu.
ARAÇ SÜRÜCELERİ PERİŞAN OLDU
Araç, periyodik muayene ücreti dışında yetkili servis bakımına girince bakımın 10 bin lirayı bulduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Sigortalar, trafik sigortaları da eklenince araç sürücülerini perişan etmektedir” şeklinde konuştu.
NEDEN DENETLENMİYOR?
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fahiş fiyatlara neden müdahale edilmediğinin sorgulanması gerektiğini de belirterek, “Zorunlu şartlar dışında araç bakımı dahi yapılmaz oldu. Satış sonrası servis hizmetleri tüketici için tam bir ekonomik darbeye dönüştü ve giderek ülkemizde kazaların bir nedenini de bunlar oluşturmaktadır. Bir denetim ve müdahale neden yok ve bu süreç seyrediliyorsa -demek ki- artışlar Bakanlıkça da doğal mı karşılanıyor?” diye sordu.