Gürer: “KDV ve ÖTV kalksın, dar gelirli aileler rahatlasın”

(HABER MERKEZİ)-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mutfak tüpü üzerindeki KDV ve ÖTV’nin düşürülmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu.  Gürer, kırsal bölgelerdeki dar gelirli vatandaşların artan mutfak tüpü fiyatları nedeniyle sorun yaşadığını belirterek, “Vergi indirimi, dar gelirli ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacaktır.” dedi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN HAYATİ ÇAĞRI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mutfak tüpü üzerindeki vergilerin düşürülmesi ve böylece özellikle kırsal bölgelerde yaşayan dar gelirli vatandaşların enerjiye erişiminin kolaylaştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir kanun teklifi sundu.

Gürer, sunduğu teklifte mutfak tüpü üzerindeki Katma Değer Vergisi’nin (KDV) %1’e indirilmesini ve Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) tamamen kaldırılmasını talep etti.

Gürer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların mutfak tüpüne bağımlı olduğuna dikkat çekerek, artan fiyatların bu kesimlerin bütçeleri üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ifade etti. “Mutfak tüpü, birçok vatandaşımızın en temel enerji kaynağıdır. Doğalgaza ya da elektriğe erişimin olmadığı yerlerde mutfak tüpü önemli bir ihtiyaçtır, ancak fiyatlar sürekli zamlanarak giderek  sorun haline  gelmektedir” diyen Gürer, mutfak tüpü üzerindeki vergilerin düşürülmesinin dar gelirli aileler için önemli olduğunu ifade etti.

“DAR GELİRLİ AİLELER TÜP FİYAT ARTIŞI ZORA SOKTU

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve artan enerji maliyetleri, mutfak tüpü fiyatlarını dramatik şekilde yükseltti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durum en çok dar gelirli ve kırsal bölgelerde yaşayan aileleri etkilediğini, artan fiyatların ise bu kesimlerin zaten sınırlı olan bütçeleri üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu  belirtti.

Gürer, “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız doğalgaza erişemiyor. Elektrik enerjisi de birçok bölgede yüksek maliyetli ya da sınırlı kullanılıyor. Bu nedenle mutfak tüpü onlar için hayati bir öneme sahip. Ancak son dönemde yaşanan fiyat artışları, dar gelirli aileleri zorluyor. Temel bir ihtiyaç olan mutfak tüpüne erişim git gide zorlaşıyor” ifadelerini kullanarak, bu yoksulluğun geniş kesimleri etkilediğini belirtti.

“VERGİ İNDİRİMİ SAĞLANMALI”

Mutfak tüpü gibi temel tüketim maddeleri üzerinde KDV ve ÖTV gibi vergi yüklerinin bulunmasının, ekonomik olarak en kırılgan kesimlerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığına dikkat çeken Gürer, kanun teklifi ile bu yüklerin hafifletilmesini talep etti. “Bugün KDV’nin %1’e indirilmesi ve ÖTV’nin kaldırılması, dar gelirli vatandaşlarımızın üzerindeki mali yükü hafifletecek bir adımdır. ” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu kanun teklifi toplumun en alt gelir grubundaki vatandaşların yaşamını doğrudan etkileyen bir çözüm önerisi. Vergi indirimleri, dar gelirli hanelerin enerjiye erişimini kolaylaştıracak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılama imkânlarını artıracaktır.

KIRSAL BÖLGELERDE YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

CHP’li Ömer Fethi Gürer, kırsal bölgelerdeki vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadelesine de dikkat çekti. “Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız genellikle düşük gelir seviyesine sahip. Bu insanların, modern enerji kaynaklarına erişimi sınırlı ya da tamamen yok. Mutfak tüpü ise onların temel ihtiyaçlarını karşılamak için en önemli enerji kaynağı. Ancak, yüksek vergi yükleri bu vatandaşlarımızın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor” diyerek kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların enerjiye erişim sorunlarını vurguladı.

Vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirten Gürer, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik her adım, toplumsal eşitliği güçlendirecektir. Bu teklifin kabul edilmesi, bu vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak ve onların temel ihtiyaçlarına daha uygun fiyatlarla erişimini sağlayacaktır” dedi.

“SOMUT ADIMLAR ATMANIN ZAMANI GELDİ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Mutfak tüpü üzerindeki vergi yükünün azaltılması, yoksul kesimlere küçükte olsa bir destek adımdır. ” ifadelerine yer vererek, bu talebin geniş kesimler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor