Gürer: “Trafik cezalarında e-tebligat uygulaması şoför esnafını mağdur ediyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, trafik ceza tebligatlarının e- tebligata geçirilmesinin neden olduğu mağduriyeti gündeme getirdi. 

 

Gürer, trafik cezalarının tutanakla yazılı olarak bildirilmesi ve cezalara yapılandırma getirilip, cezalarla ilgili faizlerin silinmesi gerektiğini belirtti. 

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak trafik cezalarının e- tebligatla bildirilmesinin yarattığı mağduriyete dikkat çekti.

CEZALARI TAKİP EDEMEYEN ŞOFÖR ESNAFI FAİZE DÜŞÜYOR 

Trafik cezasının tutanakta yazılı olmamasının şoför esnafının ceza takibini de bu bağlamda sorunlu kıldığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle kanunen geçerli e-tebligatı izleme olanağı sınırlı olduğundan cezalar faize düşerek katlanmaktadır” dedi.

CEZALAR İÇİN YAPILANDIRMA GETİRİLMELİ 

Cezalar için yapılandırma getirilmesi ve borcun faizinin silinmesi gerektiğini belirten Gürer, “ Bir an önce bu yönde bir çalışma ihtiyaçtır. K1 belgeli özellik ve küçük tonajlı araç sahipleri de dert yanmaktadır. Bu konuda da düzenleme talepleri Bakanlık tarafından dikkate alınmalıdır, çözüm üretilmelidir” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizle sorunları artan şoför esnafının bu bağlamda yaşadıklarına çözüm getirilmesi ve sorunlarının takip edilmesinin de iktidar tarafından sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor