HAFTA İÇİ BAŞKAN HAFTA SONU DOKTOR

Efsaneler şehri Tarsus’a efsane olmaya aday bir arkadaşımız daha ekleneceğe benziyor.

Kleopatra kapısı, Şahmaranı, Esafil Kefi, Berdan Şelaleri ile efsane olan Tarsus’ta yeni bir efsaneyi daha tanıyacağız.

“Sağlıklı bir toplumun gelişmesinde ve oluşmasında kuşkusuz sağlıklı bireylerin rolü kaçınılmazdır. Halkımıza bir nebze de olsa yardımcı olmak bizleri çoık mutlu ediyor” diyen sayın Belediye Başkanı Doktor Haluk Bozdoğan; hafta içinde belediye başkanlık görevini yürütürken, diğer yandan da halkının sağlık sorunlarıyla ilgileniyor.

Daha önce seçim meydanlarında Pazar günleri halkının sağlık sorunlarını dinleyeceği sözünü veren saynı Dr.Bozdoğan, vatandaşlarla bir araya geliyor ve her Pazar günü tatil-matil dinlemiyor, halkının sağlık sorunları ile yakından ilgileniyor.

Belediyenin sağlık tesislerine gelen vatandaşlarla yakından ilgileniyor, onları can kulaığıyla dinleyerek yönlendirici bilgiler sunuyor.

Doktor başkan salgın riskinin yoğunlaştığı şu günlerde, gereken tedbirler konusunda da oldukça açıklayıcı bilgiler sunuyor.

Üstelik efsaneler şehri Tarsus’un doktor belediye başkanı sayın Haluk Bozdoğan, çok ağırbir kalp krizini yaşamış, bu da yetmezmiş gibi COVİD-19 testi pozitif çıktığı için günlerce karantina ve izole girdabından sağ-selim çıkarak hiç ara vermeden Tarsuslu vatandaşlarına hizmete hergün performansını artırarak devam ediyor.

Tarsus halkı böyle bir başkana sahip oldukları için gerçekten çok şanslılar.

-Pandemi döneminde ALO 153 belediye hattı üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapıyor.

-Evlenen çiftlere, belkide örneği ülkemizde bir ilk olan İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KİTAPÇIĞI dağıtılıyor.

Din-siyaset ikilemesinde oluşturulan siyasal islamcı iktidardan cesaret alanların kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmeden hızlandığı şu günlerde İstanbul Sözleşmesi Kitapçığı’nın evlenen çiftlere, nikah cüzdanı ile birlikte verilmesi gerçekten takdire şayandır.

-Belediyeye ait spor tesisinin halka açılması çalışmaları da, yapılan bir başka güzelliklerden.

-Efsaneler şehri Tarsus’ta sayın başkanın açılışını yaptığı ‘Ülkeler Aydın Gençlik Kütüphanesi’ de Tarsus’a değer katan bir başka çalışma.

Bu kütüphanenin en önemli ve çok az görülen farkı; bünyesinde görme engelliler için okuma odası olması.

Kütüphanenin bünyesinde 3600 kitap okuyucuların hizmetine sunuluyor.

Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi’ne tüm okurların okuduğu kitapları bağışlamasını bu köşeğden duyurmak istiyorum.

Tarsus; Giritli geliniyle, cezeryesiyle, çipota mezesiyle, humusuyla tanınırken ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın da doğup büyüdüğü bir kent.

Sosyal belediyeciliğin temelinde insan odaklı, hizmet anlayışının olması gerektiğinin altını çizen Bozdoğan, söz verdiğimiz gibi, halkımıza bir nebze de olsa yardımcı olmak bizleri mutlu ediyor diyerek mütevazi davranıyor.

Reklamı sevmiyor…

Ama yaptığı çalışmalarıyla halkının gönlünde taht kurduğunu bizler dışardan daha net görüyoruz.

Şahmaranların, Kleopatraların, Esafil Keflerin efsaneleştiği Tarsus’un yeni efsanesi ise 31 Mart 2019 öncesi Halkın Doktoru Haluk Bozdoğan, Nisan 2019’dan sonra da Tarsus’un yeni unutulmaz efsanesi de Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan olacak gibi!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor