HAKLI GALİBİYET ELDE EDEN DEMİRSPOR FENERBAHÇE’YE ACIMADI

Adana Demirspor, Süper Ligde 2. yarının ilk karşılaşmasında İstanbul deplasmanında güzel bir oyun sonrasında Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek puanını 33’e çıkardı ve puan cetvelinde 4. sıraya yerleşti.

Her iki takımda eksikler vardı. Özellikle Demirspor’da koranaya yakalanan Balotelli ile savunmanın güven veren isimlerinden sakat olan Rossoul ile milli maç nedeniyle ülkesinde giden Simon Deli’den yoksun çıktı. Ancak deneyimli ve başarılı Teknik Direktör Montella doğru tercihlerle eksikliği aratmadı.

Karşılaşmada ilk gol Fenerbahçe’den geldi. Hakem Halil Umut Meler, çok gereksiz ve doğru olmayan tartışmalı penaltı verdi. 29. Dakikada Fenerbahçe’nin iyilerinden Valencia kazanılan penaltıyı gole çevirdi. Hemen 5 dakika sonra, mavi-lacivertli ekibin ATOM KARINCASI  ve takımın asist kralı Yunus Akgün, pasını ceza sahasının dışında bulunan, liderlik ve efendiliğin yanı sıra Avrupa’da önemli kulüplerde forma giymiş Gökhan İnler’e çıkardı. 25-30 metreden sert şutuna kaleci Berke sadece seyretti.

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başlarında Belhanda güzel bir gol attı. Belhanda’nın havada parende atması, sevinmesi hayli iyiydi. Ancak, tribünlere dönerek elleriyle “AĞLAMA” işareti yapmasına hiç gerek yoktu. Ayrıca Mert Hakan ile olayı sürdürmesi nedeniyle her iki oyuncu da gereksiz kart gördüler. Hatta bu davranışına Başkan Murat Sancak’ta tepki gösterdi. Sancak, tüm kulüplerle barışık ve iyi ilişkilerde olmayı hedeflediklerini, Belhanda’yı uyaracağını söyledi.

Adana Demirsporlu futbolcular, kazanmak için tüm güçlerini sergilediler. Muriç yine gollere izin vermedi.  Defans yaparak oyunu çirkinleştirmediler. Çok koştular, ayağa paslar yaptılar, ters top oynadılar, kanatları kullandılar, bindirme yaptılar ve özellikle savunmada kademeye girerek rakip hücumlarını engellediler. Böylece haklı galibiyet elde ederek, Fenerbahçe seyircisinin bile alkışı topladılar.

İyi yolda olan Demirspor, son 5 karşılaşmada 13 puan topladı. Yabancı futbolcu transferi düşünmediğini ifade eden Murat Sancak, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçeli olduğunu, futbolcularla toplantı yaparak “BENİM İÇİN KAZANIN” dediğini anlattı. Futbol Federasyonu’na seslenen Sancak, yabancı oyuncu sayısını 14’den, 10’a düşürmesi ve oyun içinde sayıyı serbest bırakmasını istedi.

Demirspor galibiyeti, sezon başından bu yana kötü sonuçlar alan ve Teknik Direktör Vitor Pereira ile yollarını ayıran ve antrenör arayışları süren Fenerbahçe’yi daha da derin üzüntüye boğdu. Maç sonrasında taraftarlar Başkan Ali Koç ve yöneticilere istifa çağrısı yaparak tepki gösterdiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor