Halaçoğlu ile Final’de tarih söyleşisi

Final Öğrencileri, Tarihçi, Yazar Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı Anısına Tecrübeden Öğreniyoruz Söyleşisi’nde Buluştu.

ADANA (BÖLGE)-Adana Final Okulları klasiği olan, tecrübe ile gençlerin buluşturulduğu “Tecrübeden Öğreniyoruz” söyleşilerinin bu ayki konuğu tarihçi, yazar, siyasetçi Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu oldu. Alanında uzman isimlerle öğrencilerini buluşturan Adana Final Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı anısına, Türk Tarih Kurumu eski başkanı olan Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu’nu ağırladı.

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Final Okulları Genel Müdürü M.Turhan Orhan, okul yöneticileri, öğretmenleri ve lise bölümü öğrencilerinin katıldığı söyleşide; toplumu yeniden canlandıran Kuva-i Milliye ruhunun başlangıcı olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da  Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak basmasının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki önemini anlattı. Büyük bir ilgiyle kendisini dinleyen gençlere,   “ Geçmişimizi iyi bilmez isek geleceğimizi doğru inşa edemeyiz. Bunun için de kaybedecek bir tek dakikamız bile yok. Her anımızı okuyarak, öğrenerek geçirmeliyiz. Ülke ve Dünya tarihimizi iyi bilirsek, geçmişten günümüze kadar ulaşan ekonomik ve siyasi mücadelelere karşı daha donanımlı bir Türk Gençliği ile yolumuza devam ederiz,”dedi.

Söyleşiye soru-cevap şeklinde devam eden Halaçoğlu, doğum günü münasebetiyle öğrencilerin hep bir ağızdan “Doğum Gününüz Kutlu Olsun” demesi karşısında şaşkınlığını ve mutluluğunu gizleyemedi. Öğrencilerin tarihe gösterdiği ilgi karşısında “İşte gurur duyduğumuz Türk Gençliği” deyip, öğrencileri selamlayarak söyleşiyi tamamladı.  

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu  Şevket Ertem, söyleşiyi büyük bir dikkatle dinleyen öğrencilere ve Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu’na teşekkürlerini sunarak günün anısına Adana İşi Büyük Saat heykelini hediye etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor