Hale Gülergin: Yeni yapılan stada Muharrem’in adı verilmeli

Adana Demirspor’un sembol efsane ismi Muharrem Gülergin’in eşi Hale Gülergin, eşinin adının Sarıçam’da gerçekleştirilen 33 bin kişilik yeni yapılan stada verilmesi gerektiğini söyledi.

Hale Gülergin, “Fofo Muharrem ve Bizim Çocuklar” belgeselinin galası için bulunduğu Adana’da Bölge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, eşi Muharrem Gülergin’in sadece Adana Demirspor’a değil, Türk sporuna yüzlerce sporcu kazandırdığını kaydetti.

Muharrem Gülergin’in İstanbul’da tedavi gördüğü günlerde, hasta yatağında bile Demirspor”un maçlarını takip ettiğini, ekonomik sorunlar yaşandığı dönemlerde gerekli yerleri arayarak destek istediğini anımsatan Hale Gülergin, şöyle devam etti; “Muharrem, futbol başta olmak üzere, yüzme, sutopu, atletizm, masa tenisi ve diğer branşlarda 40 yaşına kadar Demirspor’a sporcu, antrenör, yönetici olarak büyük emekler verdi. Özellikle yüzme ve sutopunda Adana’ya önemli başarılar kazandırarak yenilmez armada ünvanı ile anılmasına öncülük etti.  Fatih Terim başta olmak üzere yüzlerce sporcunun milli takımlarda forma giymesini sağladı. Muharrem sadece sporcu değildi, iyi bir liderdi. Hatta sporcuların Devlet Demiryolları’nda kadrolu, sigortalı olarak işe girmelerine yardımcı oldu. Adana’da yaşanan sel felaketinde yüzücü arkadaşlarıyla yüzlerce vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Bu uğurda ayaklarını kaybetti. Bu nedenle Muharrem’in adı 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda bir köşesine ve amatör maçların oynandığı bir stada adının verilmesini yeterli bulmuyorum. Muharrem’in adı yeni yapılan 33 bin kişilik modern stada verilmelidir. Buna hiç kimse karşı çıkmaz, bilakis memnun olurlar. Bu konuda spor bakanından, Adana milletvekilleri, vali ve belediye başkanları, taraftarlar derneklerine kadar herkesin destek olacağına inanıyorum.”

Hale Gülergin, yeni stada Muharrem Gülergin’in adının verilmesi ve kentin en hareketli caddesinde heykelinin bulunmasının takipçisi olacağını ifade etti.

BELGESEL YAPIMCISI AYMAN’A ÖVGÜ-

Hale Gülergin, 15 yıl çaba göstererek büyük özveriyle “Fofo Muharrem ve bizim çocuklar” belgeselini hazırlayan Murat Ayman’a teşekkür ederek, “Murat Ayman iyi bir çalışma gerçekleştirmiş. Belgeselde, Muharrem’i yakın tanıyan 20’yi aşkın spor insanı, antrenör, yöneticilerle konuşarak kapsamlı bir şekilde genç jenerasyonun tanımasını sağladı. Dileğim, tüm sporcu, antrenör, yöneticilere model olacak bu belgeselin, okullara, üniversitelere, spor kulüplerine, spor federasyonlarla ilişkiye geçilerek izlenmesi konusunda çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor