HALK DANS ETMEYE BAŞLADI..

Ekmek, un, bulgur, makarna fiyatlarında yüzde 36.8, et-balık fiyatlarında 22.4, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 28.7 artış olmuş. Bir yıl öncesine göre yağ fiyatları yüzde 48.2 oranında artmış. Meyve fiyatları yüzde 79.3, sebze fiyatları ise yüzde 61.7 oranında artış göstermiş. Bakliyat fiyatları son bir yılda yüzde 32.4 diğer gıda fiyatları ise yüzde 12.7 oranında zamlanmış..

Araştırmada son 9 ayda meyve fiyatlarında yüzde 83.9’luk artış dikkat çekiyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi (BİSAM) verilerine göre, 2021 Eylül ayı itibarıyla asgari ücretlinin alım gücü artan gıda fiyatları karşısında yüzde 6.2 azalmış. Alım gücünün en çok katı ve sıvı yağ ile sebzede düştüğü belirtiliyor.

Eeee!.. Vatandaşın alım gücü var mı? Mesela, sigarasından, alkolüne, benzininden, mazotuna, elektriğinden, ekmeğine, meyvesinden, sebzesine, kirasından, toplu taşıma aracına,  yani iğneden, ipliğine kadar her şeye zam geldi..

 Mesela, asgari ücret yerinde sayıyor.. Bu gelir ile o gider nasıl karşılanacak? Adana’da otobüsçüler ile dolmuşçular, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni su yolu yapmışlar, zam istiyorlar.. Yani haksızlar m? Başkan Karalar direniyor ama nereye kadar!.

Paramız pul oldu Dolar ile Euro karşısında.. Parası en değersiz olan ülkeler arasında yer almaya başladık.

Bakın, size zamlarla ilgili bir hikaye anlatalım;

‘Padişahlardan biri, yeni vergiler koyduğunda ya da mevcut vergileri artırdığında, sadrazama talimat verir “Git bakalım, halkın arasında bir dolaş. Vergilere alışmışlar mı? dermiş. Sadrazam da, halkın arasında dolaştıktan sona ; Padişahım, halkın suratı biraz asık, canı da sıkılmış durumda ama işlerine devam ediyorlar…” dediğinde de padişah şu şekilde yorum yapıyormuşmş;
Tamam, demek ki sorun yok. Alışırlar alışırlar…”
Bir süre sonra yine vergiler artırıldığında, padişahın talimatı üzerine sadrazam halkın arasında dolaşır ve izlenimlerini aktarır; “Padişahım, bu kez suratları çok asık. Merhaba desen, yüzüne dik dik bakıyorlar.  Her an kavga edecek gibiler. Suratlarından düşen bin parça. Galiba bu kez vergileri çok artırdık.” demiş.
Padişah “Yok yok. Merak etme sen. Önemli bir şey gözükmüyor. Alışırlar, alışırlar…” karşılığını vermiş.
Bu böyle devam etmiş gitmiş.
Günlerden bir gün, yine yeni vergiler getirildiğinde, sadrazam halkın arasına gönderilmiş., Sadrazam yine dolaşıp geldiğinde şaşkın bir vaziyette “ Padişahım hiç sormayın. Bu kez kafam karmakarışık. Çünkü hiçbir şey anlamadım. Herkes çok neşeli, gülüyor hatta sokaklarda dans ediyorlar, oynuyorlar…” demiş.
 Padişah ‘Aman’
 diye paniklemiş olayı şöyle değerlendirmiş;
 “ Eğer halk dansetmeye ve oynamaya başladıysa, demek ki durum çok kötü . Hiçbir şeyi umursamıyorlar demektir. Galiba vergileri çok artırdık. Hemen vergileri indirelim. Yoksa perişan oluruz…’’

  Yani dilim varmıyor ama söylemeden de duramıyorum HALK DANS ETMEYE BAŞLADI..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor