HALUK UYGUR SERGİ AÇTI, İMZA ATTI
Edwin John Davis’in yazdığı ve Haluk Uygur’un çevirisini yaptığı Asyatik Türkiye’de Yaşam adlı kitabın imza günü, Uygur tarafından yapıldı. İmza etkinliğinin yanı sıra Uygur ailesine ait olan Altınoran Sergi’si de sanatseverler ile buluştu.
HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY
ADANA (BÖLGE)-Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Adanalı fotoğrafçı Haluk Uygur ,Türkçe’ye daha önce hiç çevrilmemiş olan Asyatik Türkiye’de Yaşam adlı kitabı çevirerek dilimize kazandırdı. Uygur, çevirisini yaptığı bu kitabın imza gününü gerçekleştirirken bir yandan da Altınoran Sergisi’ni sanatseverler ile buluşturdu. Sergide birçok önemli ressam ve fotoğrafçının eserleri yer aldı. İmza ve sergiye birçok kişi katıldı.
“BUGÜN 2 NEDENLE TOPLANDIK”
“Bugün 2 nedenle toplandık” diyen Uygur, “Bu nedenlerden birincisi; Uygur ailesinin bugüne kadar biriktirdiği Türkiye’nin en önemli ressam ve fotoğrafçıların eserlerinden oluşan bir koleksiyon seçkisini sizlere sunmak” diye kaydetti.
“BİR ‘ALTINORAN MÜZESİ’ KURMA HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİZ”
Bu güzel koleksiyonu bugüne kadar paylaşmayıp bugün paylaşmak istemesinin bir nedeni olduğunu belirten Uygur, bu nedeni şu şekilde açıkladı:
“Bu neden bir ‘Altınoran Müzesi’ kurma hazırlığı içerisinde olmamızdır. Umarım önümüzdeki birkaç sene içerisinde bunu başarabiliriz. Eğer müzeyi açmayı başarabilirsek bugün, o müzenin içerisinde neler olacağını burada az çok görüyorsunuz. O müzede, burada gördüğünüz değerli ressam ve fotoğrafçıların önemli eserleri yer alacak. Bu sergide de müzenin bir ön çalışmasını göstermek istedim. Çünkü ailemizin 350-400 resim, 200-300 tarihi fotoğraf, 800 tane tarihi fotoğraf makinesi, 6000 kitaptan oluşan birkaç farklı dalda koleksiyonu var. Bu koleksiyon umarım gelecekte heba olmaz, değerlenir ve değerlendirilir.”
“BURADA TOPLANMAMIZIN İKİNCİ EN ÖNEMLİ NEDENİ İSE İMZA GÜNÜ”
Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada toplanmamızın ikinci en önemli nedeni ise tabii ki de imza günü. Bu kitap çok değerli ve önemli bir yapıt. Ve bunu Türkçe’ye kazandırmamak kesinlikle çok büyük bir haksızlık olurdu. Umarım severek okursunuz.”
5 DEĞERLİ SANATÇIYA İMZALI KİTAP HEDİYE EDİLDİ
Altınoran’ın 5 değerli onur üyesini sayan Uygur, bu 5 kişiye imzalı kitabından hediye etti. Bu onur üyelerini arasında; Ethem Çalışkan, Reha Bilir, Ergün Karadağ, Erol Doğaner ve İbrahim Zaman yer aldı.
Uygur, “Aklımın yarısı. Ruhumun hepsi, değerli eşim Hanife Uygur’a da tüm desteği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye aktardı.
“HEP ONDAN ESİNLENEREK DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIM”
Türkiye’nin önemli fotoğrafçılarından Reha Bilir’de etkinlikte şu cümleleri kullandı:
“Biz Haluk’la 1997 yılında tanıştık. 25 yıl oldu. Ben bu 25 yıl içerisinde Haluk’tan çok şey öğrendim. Bu tür sohbetlerde yüzlerce kez bir araya gelmişizdir. Her konuşmamızın içerisinde küçük notlar, bilgiler olmuştur. Hep ondan esinlenerek daha güzel şeyler yapmaya çalıştım. Çok teşekkür ediyorum kendisine.”