HAMLELER KURTULUŞ KUPASI İÇİN YAPILDI

Adana’da satranç sporunun,  genç kuşaklar başta olmak üzere tüm toplumda yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla çeyrek yüz yılık bir geleneği devam ettiren Adana Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası’nın 27’incisi yapıldı. 12 ilden 250 yarışmacının katıldığı 2 gün süren turnuvada dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildi.

Adana Satranç Spor Kulübü’nün Satranç İl Temsilciliğinin desteğiyle organize ettiği turnuva, yıllardır bu spora katkıda bulunan Seyhan Rotary Lisesi’nin salonunda gerçekleştirildi. 10 yaş altı, 10- 14 yaş arası ve yaş sınırı olmayan kategorilerde yapılan turnuvada birbirinden heyecanlı karşılaşmalar yapıldı.

Adana Satranç Spor Kulübü Başkanı Ahmet Büyükpolat, zihinsel eylemleri geliştirdiği, planlama yapma, strateji belirleme, muhakeme yeteneğini güçlendirme gibi birçok faydası sayılan satrancın tam bir beyin sporu olduğunu belirterek, “Çeyrek yüzyılı geride bıraktığımız bu geleneksel turnuvamız bu yılda büyük ilgi gördü. Çocuklarımızın, gençlerimizin satranca ilgilerini görmek gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Yıllardır bu turnuvayı destekleyen Seyhan Rotary Lisesi, Adana Satranç İl Temsilciliği’ne, katkılarda bulunan 4 merkez ilçe belediyemize, sponsor firmalara, hakem heyetine, okulların satranç kulüplerine ve öğretmenlerine, katılan sporculara, onları destekleyen ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın kapsamını genişleterek uzun yıllar sürmesini diliyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor