HANİ VERDİĞİN O SÖZLER HANİ NERDESİN AKİF BEY

Selde evi su altında kalan ve oturulmayacak hale gelen  Hasan Dilmez, Seyhan Belediye Başkanı’na mektup yazdı;

(ADANA BÖLGE)-Hasan Dilmez, Seyhan Narlıca Mahallesi 27 Mayıs Cad.No;56 adresinde oturuyordu. Yağışlar nedeniyle evini su basmış, tüm eşyaları sular altında kalmıştı.. Dönemin Valisi ve Seyhan Belediye Başkanı, sular altında kalan evi ve aileyi ziyaret etti. Başkan Akif Akay, evi yeniden yapacaklarını, merak etmemelerini söyledi, ama bugüne kadar tüm başvurularına rağmen bir haber gelmedi., telefonlarına dahi çıkmadı..

HASAN DİLMEZ’İN MEKTUBU

Bu mektuba hiçbir yorum katmayacağız.. Sizi sadece 2019 yılı Aralık ayına götüreceğiz, Hasan Dilmez”in anlatımıyla.. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay”ın dönemin valisi ve kaymakamının da bulunduğu sırada verdiği ancak bugüne kadar yerine getirmediği  sözleri ve gelişmeleri anlatıyor..

  İşte Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay”a gönderilen sitem dolu mektup;

‘2019 Aralık ayında sel felaketi yaşanmıştı. Seyhan Narlıca Mah. 27 Mayıs Cad.No: 56 adresinde bulunan evim bu afetten yara aldı. Evim sıvasız ve üzeri ham çinko olup duvarlarda çatlama ve ayrılmalar oldu. 3 adet su motoru sabah 9’a kadar evden su boşalttı.

Eski valimiz Mahmut Demirtaş, Kızılay Adana İl Başkanı, Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz,Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, il çevre ve şehircilik müdürlüğü, Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri, Seyhan Park Bahçeler müdürlüğü ve Seyhan Kent Konseyi, Çukurova Kızılay Başkanı ve diğer heyet ve basın mensupları geldi, eve baktılar gereken yardımların yapılacağını vali bey söyledi.

Büyük kızım vali beye sayın valim eşya önemli değil, eşya bir şekilde bulunur, önemli olan bu eve bir çözüm bulmak, burada ne yapabiliriz dedi.

  Vali bey kızıma okulunu sordu, kızım Karaisalı Harita Kadastroda okuduğunu söyledi. Vali bey “ sen okulunu düşün, derslerine devam et burası bizde ne gerekiyorsa biz yapacağız” dedi.

  Kaymakam bey vali beye “evde tadilat yapalım, pencere ve kapıları PVC diye” anlatırken Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay bey vali beye “sayın valim bu ev bizim gözetimimizde ev için ne gerekiyorsa hepsini belediye olarak biz üstleniyoruz, burayı oturacak duruma getireceğiz, sıvası, kapısı, boyası ne gerekiyorsa” dedi.

  Vali bey de kızıma “duydun mu kızım belediye başkanı söz verdi ev bitince ben de gelip anahtarını teslim edeceğim ve çayınızı içeceğim” dedi.

  Aradan 2 ay geçti gelen olmadı ben de Seyhan Kaymakamına gittim, kaymakam bey makamında ağırladı, “Hasan bey ev bitti inşallah bizi çaya mı davet edeceksin” dedi. Ben de sözlerin yerine gelmediğini, çocuklar ve eşimin 2 ay bu hayalle yaşadığını söyledim. Kaymakam bey sekreterinden belediye başkanını aramasını istedi, sekreteri başkanın makamında olmadığını dışarıda olduğunu söyledi. Kaymakam Özel Kalem Müdürü başkanın yakın korumasından arayarak başkanla kaymakamı görüştürdü . Kaymakam bey, Akif beye, “ biz söz verdik yerine getirmek zorundayız, lütfen ilgili birimlere talimat verin o evde bir aile bir insan yaşadığını unutmayalım, oturulacak bir şekilde yapalım biz size evi yıkın demiyoruz” dedi.

  Bu arada belediyeden gelen giden eksik olmadı eve baktılar, incelediler bol blol fotoğraf çektiler bir de” bu evde oturulmaz bir yakınınız varsa çıkın ya da kiraya çıkın burası tadilatla düzelmez” dediler. Aradan 3 veya 4 ay geçti, muhtar belediye başkanın bizzat isteği mahalleden 3 ev belirle ne gerekiyorsa yapalım tadilat boya gibi demiş, muhtar kendisi 2 ev belirlemiş, 3.evi de bize yazmış bu arada.

Seyhan Sosyal Yardımlaşma Müdürü Eren bey yanında 3 kişi ile eve gelerek incelemelerde bulunmuş ve fotoğraflar çekti,bizden haber bekleyin dedi. Muhtar 2 haftaya bir dosyanın hazır olduğunu, toplantı olduğunu olur aldığını, heyetten çıktığını, inşaata başlanacağını, her şeyin tamamlandığı ve 15 Ağustos 2020 günü Seyhan Fen İşleri Müdürü’nün evi incelemeye geleceğini ve aynı 20’sinde inşaata başlanacağını söyledi. Sonra muhtara sorduğumuzda Fen İşleri Müdürü’nün senelik izne ayrıldığı ve 17/08/2020 tarihinde göreve başlayacağını söyledi. Bunları sözde telefon ile Seyhan Sosyal İşleri Müdürü Erdem beyin söylediğini söyledi. Sonunda 26.08.2020 tarihinde sabah 08.30’da muhtar telefon ile arayarak dosyanın Adana İl Sosyal Yardım Vakfı’na verildiğini ve burada Gökhan beyle görüşmemizi söyledi. Vakıfa gittiğimizde Gökhan beyin dışarıda görevde olduğunu, ne zaman geleceği belli olmadığı söylendi. Biz de telefon numarasını bıraktık evimize döndük.

  “ Burada evin yapılıp yapılmaması değil, burada eşimin ve çocuklarımın gururu ile oynanması. Belediye Başkanı burda ne yapmak istedi anlamadım, başkan burada kime jest yaptı basına mı, yoksa gelen heyete mi. Oysa kaymakam bey olaya el atıyordu. Devlet gerekeni belki yapardı ama başkan araya girerek bu yolu da kesti. Biz de söz verildi mi yerine getirilir. Kusura bakmayın içim dolu olduğu için bu kadar uzun yazdım, ha burada kızım Harita Kadastro’dan mezun oldu. Mezuniyet belgesini aldı Çukurova Üniversitesi’nden. Vali beyin tayini çıktı gitti neyse. Tüm kayıtlarda Fadima Dilbaz ismi geçer, eşim.

Saygılarım Hasan DİLBAZ”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor