HASAN ADALI VE AİLESİ

Saygıdeğer okurlar.. Bugün size merhum Hasan Adalı ve ailesinden söz etmek,  bu ülkenin ve Adana’nın ekonomisine nasıl katkıda bulunduklarına anlatmak istiyorum.. Bu anlatım, sanıyorum, birilerini utandıracak, birilerini umutlandıracaktır..

Merhum Hasan Adalı Kıbrıs kökenlidir.. Genç yaşta elinde bir bavulla bir gemiye binerek Mersin üzerinden Adana’ya gelmiş ve bu kente yerleşmiş bir Türk vatandaşıdır.. Hayata tutunmak için çalışmış, çabalamış, mücadele vermiş,  bir Adanalı öğretmenle dünyasını birleştirmiş, umutsuzlukları umuda dönüşmüş, hayata tutunabilmek için mücadele etmiştir..

Bu mücadelesini İncirlik Hava Üssü’nde bir çalışan, daha sonra çalışanların ulaşımını sağlayan, eşine ve çocuklarına iyi bir hayat sürmelerini sağlayabilmek için gecesini gündüzüne katan bir kişidir merhum Hasan Adalı..

Kendisini, hem bir işletmeci, hem iyi bir Adanasporlu olarak tanıdım.. Zor günler geçirdiğine tanık oldum.. Ticari rakiplerinin kendisiyle nasıl mücadele ettiğini, hatta eline kelepçe vurdurmak istediklerine hem tanık oldum, hem de bizzat ağzından dinledim..

Dost bildiklerinin hışmına uğradığını, kendisinin ticari hayatını bitirmek isteyenlerden birinin bizzat kendi arkadaşı olduğunu anlatmış, çakır gözleri buğulanmıştı Hasan Adalı’nın.. Polis-adliye muhabirliği yaptığım ve çok sayıda dostlar edindiğim, aynı şekilde adliyede de güvenilir bir gazeteci  olarak değerlendirilmemden dolayı çok sayıda hakim ve savcı dostum da olmuştur. Suçsuzluğuna inanmış, bu konuda emniyette ve adliyedeki dostlarıma durumu anlatmıştım..

Suçsuzluğunu biliyordum Hasan abinin.. Yanılmadım, adalet tecelli etmiş, isnat edilen suçlama iftiradan öte gitmemişti.. Ama işler eski şekliyle gitmiyordu, ekonomik açıdan darbe üstüne darbe yiyordu.. Şen şakrak, bir kadeh rakıyı  ya da viskiyi dostlarıyla birlikte paylaşan Hasan Adalı, artık düşünen, üzülen sonunda iflas eden bir adam durumuna düşürüldü..

Yılmadı Hasan Adalı.. Aslan gibi iki oğlu vardı.. Şevki ve Serdal.. Onlar yetişmişti.. Babaları gibi zekiydiler.. Kaybettiklerini teker teker kazanabilmenin mücadelesini verirken ve kazanmaya başlarken babalarını kaybettiler.. Hasan Adalı artık yoktu.. Ama aslan gibi iki oğlu vardı.. O zorlukları yara yara, gecelerini gündüzlerine kata kata, yılmadan-usanmadan ve azimlerini sınayarak zirveye ulaşmayı başardılar..

Memleketlerini de unutmadılar.. Çocuklar okusun diye okullar yaptı Adalı kardeşler.. Türkiye’nin en lüks oteli memleketlerinde olsun diye Sherlton’u Adana’ya getirdiler.. Kopmadılar Adana’dan.. Her gelişlerinde rahat nefes aldıkları Adana toprağına babalarından sonra  anneleri Özen Adalı’yı da emanet etmişlerdi.

16 milyon kişinin yaşadığı, dünyada 131 ülkeden büyük olan İstanbul’da ayakta durmanın tüm zorluklarını aşan Adalı ailesi, bugün Türkiye’nin en tanınmış ailelerinden biri durumuna gelmiştir..

Pazar günü Beşiktaş kulübünün kongresi oldu.. Serdal Adalı adaydı.. Belki seçimi kazanamadı ama, Türkiye’ye adını Beşiktaş kongresinde en çok oyu alan ikinci aday oldu Serdal Adalı.. Bu küçümsenecek bir durum değildir.. İflastan ekonominin zirvesine, oradan Beşiktaş kulübü kongre üyelerinin gönlünü fetheden bir ailedir Hasan Adalı ailesi..

  Neden yazdık?

Evet neden yazdık.. Hemen belirtelim.. Ne oldum delisi olan bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları, bazı meclis üyeleri  bazı bürokratlar ve her katmandaki insanlar, “Gururlanma padişahım senden büyük Allah var” sözünü hiç unutmayın istedim.. O makamlar gelir, geçer önemli olan iz bırakabilmek, gönülleri kazanabilmek ve bu ülke için, bu ülkenin insanları için çaba gösterebilen, insanlar UNUTULMAZ olur. Merhum  Sabancı’lar, Sapmaz’lar, Paksoy’larSavatlı’lar, Karabucak’lar, Kulak’lar gibi..

Yazının altına Adalı ailesinin temel direği merhum Hasan Adalı, merhum eşi Özen Adalı ve babalarının izinde güvenle yürüyen Şevki-Serdal Adalı kardeşleri bir araya getiren fotoğraf hazırladık..

Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Adana için Türkiye için çalışma azmi taşıyanlara da başarılarının devamı dileklerimizi iletirken, bu kenti ve bu ülkeyi iliklerine kadar sömürme çabasını sürdürenlere de bir çift sözümüz olacak;

ALLAH BELANIZI VERSİN..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor