HASAN AKSUNGUR VEDA ETTİ

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 25.Olağan Genel Kurulu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksungur kongrede yaptığı konuşmada, 2020 Şubat’tan bu yana yürüttüğün İMO Adana Şube Başkanlığı’ndan dakikalar sonra ayrılmış olacağım” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 25.Olağan Genel Kurulu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasının ardından konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksungur şunları söyledi;,

“Gönül isterdi ki; dünyada bölgesel savaşların yaşanmadığı, yoksulluğun ve açlığın olmadığı, farklı gelişmişlik düzeyindeki ülke halklarının sömürülmediği, vb. sorunlarla insanların muhatap olmadığı, güllük-gülistanlık bir dünya ve bunlardan ziyadesiyle etkilenmeyen Türkiye şartlarında karşınızda olalım. Maalesef bu; yaşadığımız şartlarda mümkün görünmüyor.

Hemen her kesimden insanlarımızın, yaşadığı şartlardan memnuniyetsizlikleri dile getirme isteklerine bir biçimde set çekilip, en insani taleplerine bile, bir dakikada “terörist, vatan haini”, “kökü dışarıda akımların uzantıları” yaftası yapıştırılıyor. Ülkenin içinde bulunduğu bu ahval ve şeraitten mühendis, mimarlar ve plancıların da etkilenmemesi mümkün olmadı. Bu nedenle; tüm dünyada inşaat mühendisleri civil engineering yani ‘medeniyet mühendisleri’ olarak isimlendirilmektedir. Ama günümüzde, özellikle inşaat mühendisleri; asli görevlerini yerine getirmeye çalışırken çok zor şartlar altında yaşamaktadır.” dedi.

Aksungur, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“53 binden fazla can kaybına, 40 binden fazla binanın yıkımına yol açan, Şubat 2023 depremlerinin teknik nedenleri de şu şekilde oluştu;

1-Zayıf zemin koşulları

2-Malzeme zaafiyetleri (beton, ba donatısı)

3-Konstrüktif (yapısal) zaafiyetler

4-Sonradan yapılan bilinçsiz tadilat ve müdahaleler

5-Yıpranmışlık ve bakımsızlık.

“Benim açımdan bir dönemin sonuna geldik” diyen Başkan Aksungur, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“2020 Şubat’tan bu yana yürüttüğüm İMO Adana Şube Başkanlığı’ndan dakikalar sonra ayrılmış olacağım. 48 yıllık meslek yaşamım boyunca 2 dönem yönetim kurulu üyeliği, 3 dönem Şube Başkanlığı yapmış bir meslektaşınız olarak hiçbir dönemde inşaat mühendisliğinin etik değerlerinden, TMMOB ve İMO’nun ilke yaklaşımlarından asla taviz vermedim. Bundan sonra da vermeyeceğim. Ankara’da TMMOB’de yakından tanıma ve çalışma fırsatı bulduğum efsane başkanımız merhum Teoman Öztürk’ün sözleri ile bitirmek istiyorum:

‘Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız’” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor