HASAN YAMAN; “22 YILLIK AKP İKTİDARI ZİHNİYETİ ÜLKEYİ BU DURUMA GETİRDİ”

Hasan Yaman yaptığı yazılı açıklamasında “Ucube bir cumhurbaşkanlığı sistemi getirip tüm yetkiyi bir kişide toplarsanız, her şeyi dini değerlerle izah etmeye çalışırsanız, adaleti, eğitimi yozlaştırırsanız, sokakları mafyaya, örgütlere teslim ederseniz Türkiye’de bu ve bunun gibi olaylarla daha çok karşılaşılacaktır.” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-Kutlu Parti Genel Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Hasan Yaman, yaptığı yazılı açıklamayla sahte zevk zinciri sonucu oluşan bebek ölümleri ile ilgili yaptığı açıklamada, 22 yıllık AKP iktidarının etik değerleri hiçe sayan yönetim biçiminin bugün ülkeyi bu duruma getirdiğini söyledi.

Hasan Yaman, “Yeni doğan bebekleri para kazanmak amacı ile gereksiz sevk zincirine tabi tutarak ölümlerine sebebiyet vermek toplumun ahlaki olarak ne kadar çöktüğünün acı bir resmidir. Üstelik hayatını insan sağlığını korumaya adamış Hekimlerin ve Sağlık çalışanlarının de bu organize çete yapısı içerisinde bulunması tüm sağlık camiasını derinden sarsmıştır” dedi.

Kutlu Parti Genel Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Hasan Yaman sahte sevk zinciri sonucu oluşan bebek ölümleri ile ilgili yaptığı açıklamada çok önemli noktalara temas etti.

Hasan Yaman olayın sadece bugünkü çürümüş ahlak yapısı olarak ele alınıp geçiştirilemeyeceğini, 22 yıllık AKP iktidarının etik değerleri hiçe sayan yönetim biçiminin bugün ülkeyi bu duruma getirdiğinin altını çizdi.

Yaman yaptığı açıklamada daha sonra şunları söyledi;

Çökmüş olan ekonomik ve sosyal  yapıdan dolayı insanların kolay yoldan para kazanmak için her yolun mübah gördüğünü, bugün yaşadığımız her olayın temelinde de bunun yattığının altını çizdi. Ucube bir cumhurbaşkanlığı sistemi getirip tüm yetkiyi bir kişide toplarsanız, her şeyi dini değerlerle izah etmeye çalışırsanız, adaleti, eğitimi yozlaştırırsanız, sokakları mafyaya, örgütlere teslim ederseniz Türkiye’de bu ve bunun gibi olaylarla daha çok karşılaşılacaktır. Toplumun her kesiminde, her meslek grubunda bu tip insanlar vardır ve bunların organize olmalarını bugünkü yapı ile engellemek mümkün değildir. Bugün Türkiye’de halkın kurumlara, birbirine, devlete güveni kaybolmuştur. Tam bir toplumsal kaosun içine bilinçli olarak çekilmekteyiz. Biran önce çare üretecek güvenilir ve ehil insanların yönetimine ihtiyaç vardır. Bu nedenle , Türkiye’yi soymak değil, kırık dökük parçaları tamir etmek, her türlü bozgunculuğa ve adaletsizliğe dur demek için idealist insanlardan kurulan Kutlu Parti, yozlaşmış Türkiye’nin tek aydınlık kapısıdır dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor