‘Hastanemizi yapın’

HABER: Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)-Güney Yüreğir halkı, geçtiğimiz yıllarda yıkılan eski devlte hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılması için verilen sözün yerine getirilmesini bekliyor. Vatandaşlar, “Valimiz Mahmut Demirtaş, bir yıl önce yıkılan hastanemizin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini vermişti. 1 yıl geçmesine rağmen hala eski hastanenin yerine bir çivi bile çakılmadığı gibi ne zaman yapılacağını da kimse bilmiyor” dediler.

Sağlık Bakanlığı’nın Güney Yüreğir Devlet Hastahane’si projesine bundan bir yıl önce onay verdiği ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, “Eski Devlet Hastahanesi’nin yerine 100 yataklı, içerisinde 28 poliklinik,13 yoğun bakım yatağı, 4 ameliyathane, 38 tek yataklı servis odası, 18 iki yataklı servis odası hastahane yapılacak” demesine karşın, aradan bir yıl geçmesine rağmen henüz, hastahane adına bir taş bile konulmadı.

ÇEVRE HAKLI ŞİKAYETÇİ

Güney Yüreğirli çevre halkı kendilerine yakın bir mesafede devlet hastahanesi olmamasından şikayetçi. Çevreye en yakın bulunan devlet hastahanesi eski adıyla, Yeni Numune Hastahanesi şimdiki adıyla ise Yüreğir Devlet Hastahanesi, bu durum ise halkı isyana sürüklüyor.

Çevre halkından Uğur A. “Bizler başımıza kötü bir şey geldiğinde en yakın devlet hastahanesine gitmek istesek yol 20 dakikadan fazla sürüyor, bunun içine trafiğin kapalı olma ihtimalini koymuyoruz. Kalp krizi geçirsek, hastahaneye gitmeden yolda ölürüz” dedi.

Bir başka çevre sakini olan Zeki D. ise, “Devlet hastahanesi olduğunda, buranın esnafı da ayakta durabiliyordu, buraya bir sürü insan geliyordu ve herkes için fayda sağlanıyordu. Ama şimdi öyle bir durum yok. Yamaçlı Mahallesi’nde oturan bir insan en basit örnek ile hastahaneye gitmek istese, yarım saat yol gidecek. Halbuki eskiden hastahane oraya 5 dakikaydı. Halkı kimse düşünmüyor, herkes kendi menfaatini düşünüyor” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor