Hatay Sörf Merkezi 6 madalya ile döndü

İstanbul’da 10-11 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2025 Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası’na katılan Hatay Sörf Merkezi sporcuları, 6 madalya ile evlerine döndü. Hatay Sörf Merkezi, üst üste üç yıldır Türkiye şampiyonlukları kazanarak yalnızca istikrarını değil, aynı zamanda genç yeteneklere açtığı alanı da kanıtladı. Bu yıl Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek 8 milli sporcudan 2’si, Hatay Sörf Merkezi tarafından kurulan Hatay Sörf Merkezi Spor Kulübü’nden yetişti.
Dereceler şu şekilde sıralandı;
Shortboard 18 yaş erkeklerde; Kenan Doğru Türkiye Şampiyonu, Semir Köse Türkiye ikincisi,
Longboard 18 yaş erkeklerde; Kenan Doğru Türkiye ikincisi,
Shortboard 18 yaş kadınlar; Duru Düzce Türkiye ikincisi,
Longboard 18 yaş kadınlar; Nisa Köse Türkiye üçüncüsü,
Longboard açık yaş erkekler; Haydar Esmer Türkiye üçüncüsü.
Hatay Sörf Merkezi’nin başarıları sadece sporla sınırlı değil. 6 Şubat depremlerinden sonra kurulan merkez, Samandağ’ın doğal potansiyelini gençlerle birlikte yeniden keşfetmenin, doğayla bağ kurmanın ve topluluk olarak iyileşmenin bir aracı oldu.
Kurulan spor kulübü, gençlerin sadece madalya kazanmak için değil, birlikte dayanmak, paylaşmak ve büyümek için bir araya geldiği bir alan yaratıyor.
Hatay Sörf Merkezi Kurucu Ortağı Deniz Toprak, başarılarla ilgili şöyle konuştu:
“Dereceye giren tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyoruz; onlar hepimize ilham veriyor. Ancak belirtmek gerekir ki bu madalyalar, yaşanan dönüşümün sadece görünen kısmı. Çocukların kendi hayallerinin peşinden koşabildiği, özgürce kendilerini gerçekleştirebildiği bir alan yaratmak istiyoruz. Yarışlara katılamayan ya da madalya almayan çocuklarımız da bu yolculuğun eşit parçası. Onların gözlerindeki ışıltı, dalgalarla kurdukları bağ ve her geçen gün güçlenen özgüvenleri; yalnızca Hatay için değil, tüm Türkiye için umut veriyor.”
Her geçen gün büyüyen topluluğuyla Hatay Sörf Merkezi, Samandağ’ı hem Türkiye’nin yükselen sörf noktalarından biri, hem de gençler için bir umut kıyısı haline getirmeye devam ediyor. (HABER: MEHMET APAYDIN)