Hatimoğulları, polis A.K’yi Bakan Soylu’ya sordu…

(HABER MERKEZİ)-HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, bagajında 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalanan A.K’yi Meclis gündemine taşıdı.

Tülay Hatimoğulları, “İstanbul Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru A.K., Hakkari Yüksekova ilçesinde aracının bagajında 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalandı” diyerek, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın verdiği soru önergesinde; İstanbul Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru A. K.’nın aracı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğünce Asena analiz programı üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde durdurulduğu ve araç bagajında zulalı vaziyette 52 kilo 500 gram patlayıcı yakalandığı basına yansımıştır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili bir televizyon yayınında; “Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul.” açıklamasını yapmıştır.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşa ve itiraflarının ardından şimdi de Adana’da Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis şiddeti nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ağır eleştirilerin yöneltildiği bu süreçte bahsi geçen olayın yaşanması kamuoyunda oldukça düşündürücü bulunmuş, etki yaratmıştır.

Bu bağlamda; Bu bağlamda;

1. Şüpheli polis memuru adi suçtan dolayı ihracının ardından mahkeme kararı ile nasıl göreve geri dönebilmiştir? Adım adım bu süreçlerin geriye dönük açığa çıkartılması sağlanacak mıdır?

2. Şüpheli polis memurunun geriye dönük incelemeleri yapılarak benzeri teslimatları gerçekleştirip gerçekleştirmediği üzerine titizlikle çalışılması sağlanmakta mıdır?

3. Daha önce örnekleri tekrarlandığı gibi bu olay devlet içinde kümelenmiş güç odaklarının birbiri ile mücadelesinin bir sonucu olarak mı cereyan etmiştir?

4. Vakanın tüm yönleriyle araştırılmasını sağlamak üzerebağımsız bir çalışma tarafınızca yapılacak mıdır?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor