HAVALİMANIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ‘MİTİNG’ ZORUNLU OLDU

Göz göre göre, hem de “Ne Musa’ya ne İsa’ya yarayacak” kavramıyla örtüşen uygulamayla Havalimanımızı uçurmaya çalışanlar var. Üstelik bunlar güçlü kişiler. Adana gibi, Stratejik konuma asla tartışılamayacak koca bir kentin, üstelik neredeyse 90 yıllık havalimanının bir gün kepenk indireceğine bırakın bir fanileri, ecinniler bile inanmazdı. Nasıl inansın ki, Adana Şakirpaşa İstasyonu Adana’dan başka sayısız il ve ilçeye de hizmet veriyor. Konumu, teknolojisi, iklim koşulları itibariyle Avrupa sıralamasında üçüncü konumda. Bugüne dek hava muhalefeti yüzünden faaliyeti dakika olsun durdurulmuş değil. Üstelik NATO Apronlu tek alan. 6 Şubat Depremleri sürecinde ne denli önem taşıdığı kanıtlanmış.

14 YIL BU!.. İNSAFFFF!..

Hani, çocukları kandırmak için acı ilacı tatlı içinde verirler ya, Ankara da yıllardır bize aynı numarayı çekmekte. Adana Radyomuzu “Çukurova” ambalajıyla sarmalayıp hooop Mersine konduruverdiler. Karayolları Bölge Müdürlüğü de tası tarağı toplayıp Mersin’e taşındı. Derken, Devlet Demiryolları Bölge de soluğu Mersin’de aldı. Görülen o ki, sıra Havalimanımızda… Havalimanımızı da, yine “Çukurova” tabirine bulayıp Mersin’e konuşlandıracaklar. En azından görüntü bu!..

Bu plân taaa 14 yıl gerilere dayanır. İlk seslendirildiğinde Adana olarak büyük gürültü kopardık. Mersin birkaç dakika kazanacak diye Adana ve diğer pek çok kentin saatlerini ziyan etmekteki anlamsızlığı vurguladık. Ayrıca, Çukurova için seçilen yerin Yelkoma, Akyatan, Ağyatan ve Tıuzla kuş cennetlerine yakınlığına ve kaza olasılığına dikkat çektik.

Bir ara vaz geçilmiş gibi oldu. Derken bir müteahhit başladı. Olmadı, bıraktı. İkinci müteahhit, üçüncü müteahhit diye diye 14’üncü seneye geldik. Deniliyor ki, 29 Ekim’de açılacak. Ve yine silik yazılarla deniliyor ki, Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak. Biz Adanalılar da, bu emr-i vaki karşısında elimiz kolumuz bağlı mı duracağız Allah’ınızı severseniz.

ÖZEL MUHTEŞEM BİR MİTİNG DÜZENLEMELİ

Karadeniz çaycısı için, Emekliler için muazzam açık hava toplantıları düzenleyen Özgür Özel bu kez Adana ve çevresindeki en az 6 milyonluk hinterlandın haklarını sağlama almak adına bir miting düzenlemeli. Bunun için de herkesten önce Sayın Zeydan Karalar başkanlığında tüm Adana ilçeleri ile Niğde, Osmaniye ve ilçeleri elbirliği yapmalı. Öyle bir miting olmalı ki,  Adana Havalimanının tartışılmaz üstünlükleri beyinlere nakşedilmeli. Bu arada, Çukurova adıyla Mersin’e kurulan tesisler de kıyaslanmalı. Örneğin, Mersinli bugün otoyolu kullanarak ortalama 55  dakikada Şakirpaşa’ya ulaşabilirken, Çukurova Limanına 1 saat 10 dakikada ancak ulaşabilecek. Diğer tüm il ve ilçeler, önceki sürelerine en az bir buçuk saat eklemek zorunda kalacaklar.

BU MİTİNG ELBETTE PARTİLER ÜSTÜ OLMALI

Adana yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet vermekte iken Mersin için 12 milyon yolcu garantisiyle millet olarak nasıl bir yükle karşılaşacağımız vurgulanmalı. Ben dahil, birçok Adanalı Ankara tarafından itibar görmediğini düşünürken haksız sayılır mı? Burada ne parti, ne siyaset, ne itikad, ne de etnisite söz konusu değildir ve asla da olmamalı. Eksen, sadece ve sadece mantık çizgisinde kalmalı.

Önceki Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu “Adanalı ne isterse o olacak” demişti. Aynı taahhüt, en yüksek makamdan, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da müjdelenmiş ve içimiz rahatlamıştı. Yeni Bakan Sayın Uraloğlu ise, “Şakirpaşa eğitim uçuşlarına açık olacak” derken, hem Sayın Karaismailoğlu’nun ve hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerini yıkmış oldu. Adanalının ümidi  de bu yıkıntıların altında kaldı.

Konuyu bir yıl kadar önce günlerce köşeme taşımış, ani-konu irdelemiştim. Sayın Karaismailoğlu ve Sayın Erdoğan’ın “Adanalı ne isterse o olacak” sözlerine ışık tutmak üzere, yüzlerce Adanalının ifadelerini isim isim günşlerce sunmuş, Şakirpaşa’dan asla vazgeçmek istemediklerini adeta kanıtlamıştım.

BELLİ Kİ, SONDAN BİR ÖNCEKİ ÇARE, MUHTEŞEM BİR MİTİNG. EN SON ÇARE İSE BENİM İÇİN GEÇERLİ: MERSİN HAVALİMANINI BOYKOT!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor