HAYALİ SEÇMEN

Yerel seçimlerde geriye sayım başladı.. Başladı da, yine bu hayali seçmen olayları arka arkaya gümde.. ”Ne olacak?” sorusunun cevabı ne bundan önceki seçimlerde bulunabildi, ne de yapılacak olan yerel seçimlerde bulunabilecek gibi..

Buyrun, bir hayali seçmen bombası da Adalar’da patladı.. Belediye Başkanı Atilla Aytaç ,7500 hayali seçmen kaydının yapıldığını öne sürüp şöyle dedi;

 “Sakarya ili Erenler ilçesinden Adıyaman Sincik nufüsuna kayıtlı çok sayıda seçmen, Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Bağcılar, Pendik başta olmak üzere birçok ilçemizden Adalara seçmen kaydırılmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıyla karşı karşıyayız” 

Daha da ilginci şu;

“Adalar ilçemizde YSK verilerine göre 27 Kasım 2018 tarihinde 11862 seçmen kayıtlı iken; 4 Ocak  2019 tarihinde askıya çıkarılan sandık seçmen listelerinde seçmen sayısı 12761 olarak tespit edilmiştir.

Sakarya ili Erenler ilçesinden Adıyaman Sincik nufüsuna kayıtlı çok sayıda seçmen Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Bağcılar, Pendik başta olmak üzere birçok ilçemizden Adalar’a seçmen kaydırılmıştır.

Özellikle harabe durumda bulunan ikamet olanağı mümkün olmayan binalara, yazlıkçı yurttaşlarımızın mülklerine, AKP ilçe yöneticisi ve üyelerinin evlerine kayıt yapılmıştır. Bu evler genellikle iki oda bir salon büyüklüğünde evler olmasına rağmen on, yirmi hatta otuz seçmen barındırıyor görünümündedir. Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıyla karşı karşıyayız.”

   Şimdi bu açıklamalar ihbar niteliği taşımaz mı ? Bu iddialarla ilgili soruşturma açılıp,sonucu kamuoyuyla paylaşılmaz mı ? Eğer doğruysa, aynı durum diğer kentlerde de uygulanıyor mu?

  Şimdi parti yöneticilerin yapması gereken galiba dedektiflik..Seçmen listesini mahalle mahalle kontrol etmek bir sakatlık varsa ilgilileri uyarmak .

  Mesela CHP”nin sayın yöneticileri meclis üyesi mücadelesini bırakıp, bu işlerle ilgileniyor mu bilemiyoruz.. Ama en azından kamuoyunu rahatlatması açısından “Seçmen listelerini nasıl kontrol ettiklerini, hangi verilere kavuştuklarını” kamuoyuyla paylaşmak durumundadırlar.Seçimden sonra, yani “Atı alan Üsküdar”ı geçti”kten sonra, çırpınsanız ne olacak, dizlerinizi dövseniz ne olacak.7

  Elbette Belediye Başkan ve Meclis üye adayları için de geçerlidir bu uyarı..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor