Hayvanlara yapılan işkenceye sessiz kalmadılar

(HABER MERKEZİ)-Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, hayvanlara yapılan işkenceye sessiz kalmadılar. Hayvanlara ‘acımasız ve zalimce muamele” yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundular.

 Adana Baro Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Özge Buğa, komisyon üyeleri, Av. Aslı Sena İncesoy ve Av. Hüseyin Kaplan, 3 ayrı olayda hayvanlara kanuni tanımıyla ”acımasız ve zalimce muamele” yapanlar hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosuna suç duyurusunda bulundu.

Komisyonun gerek sosyal medya, basın ve hayvansever camiadan edindiği bilgiler doğrultusunda suç duyurusunda bulunduğu olaylar şöyle;

* 26.09.2021 tarihinde İstanbul Tuzla Tepeören’de av köpeklerinin dinlenme yeri olarak kullanılan bir çiftlikte isminin H.S.D. olduğu belirtilen şahıs tarafından “Kral” isimli masum bir köpeğin olaya ilişkin video kayıtlarında, hiç tereddüt etmeden acımasızca tüfekle nişan alarak vurarak suretiyle öldürmesi.

* İstanbul’da A. G. isimli bir doktorun, yaşadığı apartmanın altındaki kulübedeki köpeğe sistematik işkence etmesi, apartmanın video kayıtlarında A.G.’nin kulübesinde oturan köpeği zorla dışarı çıkarıp kulağından tutarak yüzüne yumruk attığının görülmesi.

* 29.09.2021 tarihinde gündüz saatlerinde İstanbul’da açık alanda tasmalı ve sahipli köpeğin, olaya ilişkin video kayıtlarına göre kim olduğu bilinmeyen şahıs tarafından öldüresiye dövülmesi.

CEZA ALMALARI İÇİN SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Mert Karakılçık, suç duyurusu sonrası yaptığı açıklamada “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, insani ve vicdani olguları bir kenara bırakarak hayvanlara yapılan saldırılara seyirci kalmayacağız. Sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor