HDP ADANA MİLLET VEKİLİ ORUÇ 5 OCAK STADI İÇİN 5 SORUYA CEVAP ARIYOR

Tülay Hatimoğulları Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, yıkılan stadın yerine Millet Bahçesi’nin neden başlamadığını sorarak, yıkılan stadın pis sularla dolan çukurların kokulara neden olduğunu belirterek, halkın rahatsızlık duyduğunu belirtti.

(HABER MERKEZİ)-HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, yazılı bir açıklama yaparak yıllardır şehrin merkezinde yer alan ve TOKİ’ye devredilmiş olan 5 Ocak Stadyum alanı yerine ne yapılacağını sordu.

Stad yerinin ne olacağını kaygıyla beklediklerini söyleyen HDP Milletvekili “Genel seçimleri öncesinde 17 ilde 28 Millet Bahçesi yapılacağı, bu bahçelerden birinin de Adana’da 5 Ocak Stadyumu’nda olacağı duyurulmuştu. Bir yıl önce yıkılan stadyum alanında halen hiçbir çalışma başlamamış” diyerek yaptığı yazılı açıklamada “Yerler kazılmış toz toprak şeklinde alan durmaktadır. Yurttaşların pis sularla dolan çukurlar ve yayılan kokular nedeni ile rahatsız olduğunu dile getirdiği alanda 3 bin 550 metre yürüyüş yolu, 942 metre bisiklet yolu olacağı ifade edilmişti” diyerek şu soruları sordu;

“1.Yıkılan 5 Ocak Stadyumu alanında Millet Bahçesi projesi neden halen başlamamıştır?

  1. Millet Bahçesi proje ihalesini alan şirketin 2021 yılında Giresun Millet Bahçesi ihalesini de kazandığı ancak projeyi yapmadığı, şirketin konkordato ilan ettiği iddiası doğru mudur?
  2. 43 milyon 44 bin liralık Adana Millet Bahçesi ihalesini alan şirket aynı gerekçe yüzünden mi proje çalışmasına başlamamıştır?
  3. Stadyum alanındaki proje süreci hangi aşamadadır?
  4. Mimarlar Odası Adana Şubesi, 5 Ocak Stadyumu alanı dönüşümü ile ilgili “Kent için Dönüşüm Ulusal Mimarlık Fikir Yarışması” düzenlemişti. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda, kentin nefes koridoru olacak şekilde planlanan projeler yarışmaya katılmış ve dereceler almıştı. 5 Ocak Stadyumu alanında yapılacak çalışmalar için bu projelerden yararlanılmakta/yararlanılacak mıdır”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor