HEDEF KAZANMAKSA; AMA, FAKAT, ANCAK, ZİRA VE LAKİN YOK

Adana Demirspor geçtiğimiz hafta Akhisarspor, önceki günde en yakın rakiplerinden Altınordu’yu  hem de deplasmanda Dibba’nın attığı golle 1-0 yenerek her iki İzmir deplasmanından 6 puan kazanarak iddiasını sürdürdü.

Hedef kazanmaksa; ama, fakat, ancak, zira ve lakin sözcüğünü kullanmamak gerekir. Her iki karşılaşmada da sergilenen oyundan yılların teknik direktörü Samet Aybaba memnun olduğunu söylerken, taraftarlar 14. dakikada Dibba’nın attığı golün ardından, 2. golü düşünmeyen ve son vuruşu yapmakta acemice, hovardaca davranan, averajı düşünmeyen futbolculara kızarak mutlu olmadıklarını vurguluyorlar.

Samet Aybaba, son haftalarda rahat goller yiyen ve hiç değiştirilmeyeceğini sanan Kaleci Zubaş’ın yerine, antrenmanlarda formayı kapmak için hayli başarılı görünen Muhammet Şengezer’e görev verdi. Rassoul, sağlam savunma oyuncusu, ancak zaman zaman uzun oynamak yerine riske girerek tepki topluyor. Tayyip Talha ise rakibin etkili ve golcü oyuncusu Enis Destan’a yakın oynayarak hareketini kısıtlaması beğeniyle karşılandı.

Savaşçı bildiğimiz Hasan Kılıç, sanıyorum taktiksel olarak savunmaya dönük oynuyor ve hücuma etkili olamıyor. Top tekniği yüksek olan Kaptan Gökhan İnler’de özellikle ikili mücadeleleri kazanmak adına yeterli çabayı göstermiyor. Dibba ile Ezeh aynı tip oyuncular. Koşuyorlar, oyun bozuyorlar, şut çekiyorlar. Ölü toplarda Kaan hayli iyi. Ancak, Sedat, Gökhan, Sinan, Yunus Akgün’ün de bu ikiliyi desteklemeleri, hücumda çoğalmaları gerekmez mi? Kendini toparlayan Volkan Şen’e şans tanımak da düşünülmeliydi.

Yabancısız oynayarak, Türkiye’de tüm kulüplere model olan Altınordu, genç ve koşan oyunculardan kurulu. Biraz sert ve hırçın oynuyorlar. Özellikle, 3-4 mutlak gol çıkaran Kaleci Erhan Erentürk’ün hakkını teslim etmek gerekir.

17 Nisan Cumartesi günü lider Giresunspor’u konuk edecek olan mavi-lacivertli ekip, ilk 2 hedefini sürdürmek adına bu maçı kazanmaktan başka seçeneği yok. Eline geçen fırsatı mazeretsiz 3 puanla kapatması gerekir. Demirspor’un hesapta olmayan beklenmedik Eskişehirspor karşısında kaybedilen puan gibi,  kalan 4 maçta Samsunspor ve Giresunspor’un kaybetmesi ve takılması neden olmasın ?

Samet Aybaba’nın tüm futbolcuları fiziksel olarak hazırlamasının yanı sıra zihinsel olarak da efsane Demirspor tarihinden örnekler vererek hazırlaması gerekir.  Süper lig yolunda vitrine çıkacak oyuncular kendi markalarını da yükseltme fırsatı bulacaklar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor