HEDEFE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, haziran ayı meclis oturumu öncesinde, partisinin meclis üyeleriyle grup toplantısında bir araya geldi. Liyakatı esas alarak bir kadro oluşturma hazırlığını sürdüren Emrah Kozay, önemli kararları meclis üyeleriyle istişare ederek alacağının altını çizdi.

 

‘’EN GEÇ İKİ AY SONRA KADRO SAHALARDA’’

Ortak akıl güdümlü bir yönetim anlayışını benimsediğini ifade eden Başkan Kozay, “Çukurovamızı daha çağdaş, daha yaşanabilir bir kent haline hep birlikte getireceğiz. Bu hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Hizmet almaya gelen her yurttaşımızın memnuniyetle ayrılmasını sağlayacağız’’ dedi. CHP Grup Başkanvekili Ozan Kaya da, Geçmiş dönemlerde yaşanılan sıkıntıların tekrar etmemesi açısından, oluşturulacak kadroya itina gösteriliyor. Tahminimce, bir veya iki aylık süre sonunda, kendini gösteren hizmetlere yeni kadromuz sahaya inecektir diye düşünüyorum’’ dedi.

—————-

HABER VE FOTOĞRAFLAR: YENER EKİNCİ

Çukurova Belediye Meclis’inde, haziran ayı oturumlarının ilki önceki gün başladı. İlçeye yeni kazanımlar sağlamak ve eksikleri bir an evvel gidermek şiarıyla fedakar bir çalışma örneği sergileyen meclis üyeleri, bu doğrultuda hazırladıkları proje ve öneriler hakkında fikir alışverişinde bulundu. CHP’li meclis üyeleri, meclis birleşeni öncesinde grup toplantılarını Başkan Emrah Kozay’ın odasında gerçekleştirdi. Ortak akıl yönetim anlayışını benimseyen Emrah Kozay, bütün üyelerin görüşlerini teker teker dinleyerek, önceliklerin belirlendiği bir hizmet haritası çıkardı.

‘’BAŞKAK KOZAY, ÇAĞDAŞ ÇUKUROVA’DA KARARLI’’

Gelecek beş yıllık dönemde, Çukurova’da fark yaratan hizmetlerin hayata geçirileceğinin altını çizen Kozay, “Çukurovamızı daha çağdaş, daha yaşanabilir bir kent haline hep birlikte getireceğiz. Bu hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Belediyemizin hizmet kalitesini arttırarak kentimizdeki yaşam kalitesini de yükselteceğiz’’ dedi. Başkan Kozay, ‘’Verdiğimiz bütün hizmetlerin niteliği yüksek kalite olacak. Belediyemizden hizmet almaya gelen her yurttaşımızın buradan memnuniyetle ayrılmasını sağlayacağız. Hepimizin eksikleri olabilir; ama bu eksiklikleri birlikte tamamlayıp, daha donanımlı olarak halkımıza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘’MERT LÜK’ÜN İLK KEZ BABA OLMA SEVİNCİ’’

Grup toplantısının ardından, günün sürprizi ise CHP’li meclis üyesi Mert Lük’ten geldi.  Getirttiği bir tepsi baklavayı ikram eden genç meclis üyesinin, birkaç gün önce ilk evladını kucağına alarak baba olduğu anlaşıldı. Tebrikleri kabul eden Mert Lük, mutluluğunu Başkan Kozay ve diğer meclis üyeleriyle paylaştı. Uzun zamandır baba olmayı hayal ettiğini belirten Mert Lük, ‘’Sonunda dileğim gerçekleşti. Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Allah herkese böyle bir mutluluk nasip etsin. Dünyanın en güzel duygusu bir evlat sahibi olmakmış. Hele de o ilk kavuşma, ilk bakışma, ilk kokuyu hissetme anı paha biçilemez bir değer’’ dedi. Bölge gazetesi olarak, Yusuf adı verilen toplumumuzun yeni bireyine; bütün sevenleriyle beraber sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.

‘’LİYAKATLI KADROLAŞMAYI ESAS ALIYORUZ’’

Meclis toplantısı öncesi sohbet ettiğimiz CHP Grup Başkanvekili Ozan Kaya da önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Kaya, en çok merak edilen hususlarla ilgili şunları kaydetti; ‘’Belediyemizin çalışma kadrosunun bu hafta oturması bekleniyor. Başkanımız Emrah Kozay da bu doğrultuda ince eleyip sık dokuyor gerçekten. ‘’Ben yaptım’’ demek yerine liyakat gözeterek, ‘’Beraber yaptık’’ demenin gayretinde kendisi…  Geçmiş dönemlerde yaşanılan sıkıntıların tekrar etmemesi açısından, oluşturulacak kadroya itina gösteriliyor. Tahminimce, bir veya iki aylık süre sonunda, kendini gösteren hizmetlere yeni kadromuz sahaya inecektir diye düşünüyorum. Başkanımızın işi gerçekten zor… Bir yandan bütçeyi toparlamaya çalışırken, diğer yandan tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet üretmeye çalışıyor; fakat bu sürecin üstesinden gelebilecek bilgi ve donanıma sahip olması Çukurova için büyük bir şans. Genel çerçeve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğiz; ancak biraz zamana ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz mali tablo kaynaklı yardıma muhtaç emeklilere bu bayram ikramiye ödemesi yapamayacağız mesela… İller Bankası’ndan gelen payla, mevcut personelin maaşları neredeyse kafa kafaya geliyor çünkü…’’

‘’MİNİK BARIŞ, HAYRANI OLDUĞU EMRAH KOZAY İLE TANIŞTI’’

Oturumun minik bir izleyicisi de vardı. İlkokul öğrencisi olan 8 yaşındaki Barış Can, annesi Funda Can ile beraber meclis salonuna gelerek, toplantı öncesi çok sevdiği ve örnek aldığı Emrah Kozay ile tanışma imkanı buldu. Başkan Kozay ile kısa bir sohbet edip fotoğraf çektiren Barış Can, büyünce onun gibi bir yönetici olmak istediğini söyledi. Oğlunun hayatında Emrah Kozay’ın ayrı bir yeri olduğunu belirten Funda Can, ‘’Odasının her yerine onun posterlerini astı. Hatta, Emrah Kozay için bir seçim şarkısı bile hazırlamıştı. Bizlere ve akrabalarımıza Emrah Kozay’a oy vermemiz için yoğun bir kampanya da yürüttü ayrıca. Kendisi de belediye başkanı olmayı istiyor ve bu amacında Emrah Kozay’ı örnek alıyor. Bugün ilk kez tanıştılar ve çok heyecanlıydı’’ dedi.

KARDUMAN, NAZIM HİKMET VE AHMED ARİF’İ ANDI

Meclis toplantısı, üç ana başlık halinde yapıldı. Toplantıda, ‘dolu kadro derece değişikliği’, ‘kadro ihdası’ ve ‘kurban satış yeri hizmet bedeli’ görüşüldü. Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Naci Karaduman, milli değerlerimiz olan Nazım Hikmet ve Ahmed Arif’in vatan sevgilerini anlatan bir konuşma yaptı. Karaduman, ‘’Değerli arkadaşlarım, bizler de tıpkı bu yurtsever değerlerimiz gibi, bize verilen görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Almış olduğumuz bu zorlu görevde hepimize başarılar diliyorum’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor