HENTBOL SEMİNERİNE 250 HAKEM VE GÖZLEMCİ KATILDI

Sakarya’da 30 Ağustos /1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “SEZON ÖNCESİ HENTBOL SEMİNERİ”ne 250 kadar hakem ve gözlemci katıldı.

Seminerde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Hentbol Federasyonu (THF)Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, geçen sezon 2 bin kadar görevlendirme yaptıklarını, birkaç karşılaşmanın dışında olumsuzluk yaşanmadığını , “Genç Hakem Projesi”nin önemini anımsatarak “Başarılı bir sezon geçirdik” dedi.

Federasyon Başkanı Uğur Kılıç’ın; kurul üyelerine büyük güven duyduğunu ve her konuda büyük destek gördüklerini ifade eden Küçükyılmaz, bir karşılaşmayı tekrarlatmak durumunda kaldıklarını, ekip çalışmasıyla yeni sezona sıfır hatayla girmeyi hedeflediklerini, yurt dışında maç yönetecek hakem sayısını artırmak istediklerini söyledi.

SEMİNERDE KONULARINDA UZMAN KONUŞMACILAR

3 gün süren seminerde, MHK üyeleri Kamil Dikici, Ali Şahin ile Ayberk Dilmen MHK’nin temel prensipleri, değişen oyun kuralları ve gözlemcilerden beklentileri anlattılar. Bunların yanı sıra Özyeğin Üniversitesi Spor Merkezi Ekip Yöneticisi Eski Milli Hentbolcu Güneş Viter, “Sporda Çocuk Korumalı Uygulamalar ve Güvenli Alanlar” konusunda çok yararlı bilgiler aktardı. Kızılay Görevlisi Zeynep Naz Kahraman, “İlk Yardım ve Spor yaralanmalarını anlattı. THF Görevlisi Aykut Piroğlu, “Data Center” konusunda yenilikler konusunda bilgi verdi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nurullah Çelik, “Zihinsel Antrenmanın önemini anlattı.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ İNANÇ: ”SAKARYA SPOR KENTİ”

Seminere büyük destek veren Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Sakarya’nın spor kenti olduğunu vurgu yaptılar. Ayrıca seminerin Sakarya’da yapılmasından duydukları memnuniyeti belirttiler.

MHK Başkanı Hakan Küçükyılmaz, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Sakarya Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç ile Adapazarı İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu’na teşekkür belgesi ve forma armağan etti.

SEMİNERE ADANA’DAN KİMLER KATILDI?

Seminere Adana’dan gözlemci olarak Bekir Kulbay, Erol Gülümsek, Fahri Şahin ve Ramazan Şanıvar katıldı. Hakem olarak da Tuğba Ayyıldız, Fatma Arı, Sefa Doğan, Tahir Toktok ve Yasmin Taşkaya katıldı

Seminerde hakemlere Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Çilli ve Öğretim Görevlileriyle, MHK Üyeleri Ali Şahin ve Ziya Davaslıgil gözetiminde atletik teste tabi tutuldular. Hakem ve Gözlemciler ayrı günlerde 3 kez online test oldular. Seminerde hakem ve gözlemcilere tişort ve katılım belgesi dağıtıldı. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor