Her şey EURO 2020 için

A Milli Futbol Takımımız Arnavutluk maçını 90’ıncı dakikada Cenk Tosun’un attığı golle 1-0 kazandı ve gözünü liderliğe dikti. Millilerimiz bugün saat 21.45’te Fransa ile karşılaşacak. Türkiye, Arnavutluk karşısında alınan 3 puan sonrası, İzlanda’nın da evinde Fransa’ya yenilmesi sonucunda EURO 2020 yolunda büyük avantaj sağladı. Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş de liderlik mücadelesi vereceğimiz Fransa’yla oynancak zorlu maçın önemine vurgu yaptı.

Şenol Güneş, Fransa maçında kendilerine beraberlik yettiğini, ancak beraberlik istemediğini ifade ederek, “Beraberlik bize yetiyor ama beraberlik istemem. Bizim takımımız da hiç berabere kalmadı. Fransa maçı rahat oynayacağımız bir maç olacak. Bir an evvel şampiyonaya gitmek isteyen oyuncularımız var. Beklenti yüksek. Oyuncularımız sonuçlara katkı yapmak istiyor. Arnavutluk maçına final maçı dedik, gerginliği arttırdı. Fransa maçı inşallah daha farklı olur oyun olarak. Fransa güçlü bir rakip rakip ve sahasında oynayacağız” dedi.

Fransa deplasmanından puanla dönülmesi halinde liderliğini sürdürecek olan A Milli Takımımız öncelikle kalesini gole kapatmayı hedefliyor. Geride kalan 7 maçta sadece 2 gole izin vererek alkış toplayan Ay-Yıldızlılar, Fransa’ya karşı da savunma performansına güveniyor. Gruptaki 7 maçın 6’sında kalesini kapatırken, yalnızca İzlanda deplasmanında 2 gol yiyen Şenol Güneş’in öğrencileri bu performansını Fransa’da da sürdürmeye çalışacak. Ay-Yıldızlı ekipte özellikle Merih Demiral’ın performansı büyük takdir toplarken Arnavutluk maçının ikinci yarısında görev yapan Çağlar Söyüncü de tam not aldı.  (HABER: Sefa AKIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor