Herşey Demirspor için

Mehmet KOL

Ekonomik kriz, Türk futbolunda yaşanan en büyük sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Yüksek maliyetli futbolcular ve bir türlü gelmeyen başarılar, bu krizi daha da tetikliyor. Yıldızı sönmüş transferler, hiçbir araştırma yapılmadan alınan oyuncular ve en önemlisi yaşları oldukça ilerlemiş futbolcular… Üretmeden, futbolcu yetiştirmeden sadece ve sadece tütmeye dayalı sistem. Hal böyle olunca, tarihin toz dolu raflarına kaldırılan futbol takımları…

Tüm bu yaşananların içerisinde, Demirspor altyapıya yatırımlar yaparak gelecek unut ekiyor. Her ilde futbol okulu kurmayı amaçlayan Demirspor, kendi yetiştirdiği futbolcuları gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor. Doğru olan da bu!

Yüksek maliyetler harcamadan, yıldız oyuncular yetiştirebilmek hem Demirspor’u ileri taşıyacaktır hem Türk futbolunu. Tabii bu uzun vadeli bir yatırım birden olabilecek bir şey değil. Sistem değişiyor, umarım bu değişiklik tüm futbol camiasına örnek olur.

Altyapıya yatırım yapan Demirspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. Nermin Hodziç ile anlaşan Demirspor, Sezer Özmen ile de tekrardan anlaştı. Stoper hattını oluşturan Demirspor’da gözler; sağ/sol bek, orta saha ve forvet transferlerine çevrildi. Geçtiğimiz sezon en büyük sorunu, orta sahada yaşayan Demirspor, elindeki futbolculardan bir türlü verim alamadı. Traore dışındaki diğer futbolcular, istenileni veremedi. Büyük umutlar ile transfer edilen Anderson sezonu kulübede bitirdi.

Diğer büyük sorun ise forvet hattında yaşandı. Pote, tek başına yetmedi. Son günlerde transferde adı geçen oyuncu ise 29 gol ile gol kralı olan Paixao. Yüksek bir maliyete sahip olan Paixao’nun gol atacağına şüphemiz yok ancak 34 yaşındaki bir futbolcuya büyük paralar vermek yerine, genç bir futbolcu almak daha mantıklı olmaz mı?

Birkaç güne transfer haberlerini okumaya başlarız, Demirspor’u şampiyon yapacağız diyen Başkan Murat Sancak’a herkesin güveni tam. Her şey Demirspor için.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor