HİÇBİR ŞEY DAHA BİTMEDİ: 1-2

STAD: Cegeka Arena

HAKEMLER: Antonio Nobre (**), Pedro Ribeiro (**), Paulo Bros (**)

KRC GENK:Maarten Vandevoordt (*), Daniel Munoz (*), Mujaid Sadick (*), Mark McKenzie (*), Patrik Hrosovsky (*), Joris Kayembe (*), Yira Sor (*) (Dk.71 Tolu Arokodare *), Alieu Fadera (*), Luca Oyen (*) (Dk.66 Christopher Baah *), Matias Galarza (*), Bilal El Khannouss (*)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Goran Karacic (**), Jonas Svensson (**), Kevin Rodrigues (*) (Dk.40 Abdurrahim Dursun **), Semih Güler (**), Andreaw Gravillon (**), Luis Nani (**) (Dk.78 Yusuf Erdoğan **), Younes Belhanda (**) (Dk.78 Badou Ndiaye **), Benjamin Stambouli (**), Emre Akbaba (***), Yusuf Sarı (***), Cherif Ndiaye (**) (Dk.86 M’baye Niang *)

GOLLER: Dk.47 Emre Akbaba (Adana Demirspor), Dk.77 Tolu Arokodare, Dk.90+2 Dainel Munoz (KRC Genk)

SARI KARTLAR: Mark McKenzie, Daniel Munoz, Christopher Baah (Genk), Andreaw Gravillon, Younes Belhanda, Badou Ndiaye (Yukatel Adana Demirspor)

 

Yukatel Adana Demirspor Belçika’dan şok bir yenilgiyle dönüyor. Mavi-Lacivertliler, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 77 dakika ve 90+2.dakikalarda yediği gollerle 2-1 yenildi.  Mavi-Lacivertliler, Adana’daki rövanş maçında işini zora soktu.. Yukatel Adana Demirspor, 19.dakikada Cherif Ndiaye’nin ayağından mutlak bir golden yararlanamadı. 45.dakikada da sahanın en iyilerinden olan Yusuf Sarı’nın sert şutunu Genk kalecisi gole izin vermedi. Mavi-Lacivertliler bu maçın rövanşını 31 Ağustos Perşembe günü Yeni Adana Stadyumu’nda oynayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Yukatel Adana Demirspor, Genk karşısında maça iyi başlamadı Gereksiz bir panik ve gerginlik hakimdi Mavi-Lacivertlilerde. 20.dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlayan Yukatel Adana Demirspor, özellikle sağ kanattan Yusuf Sarı ile tehlikeli ataklar geliştirirken, kendi kalesinde de pozisyonlar gördü. Orta saha üretkenlikten çok uzaktı.

9.dakikada Genk’in geliştirdiği atakta Yiro Sor’un ceza sahası önünden çektiği şutta, top az farkla yandan auta gitti.

18.dakikada yine ev sahibin atağında Joris Kayembe’nin soldan yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Yiro Sor’un vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

19.dakikada Yukatel Adana Demirspor ilk atağını geliştirdi. Arkasına atılan topla ilerleyen Cherif Ndiaye’nin ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşunu kaleci Vandevoordt üzerine gelen topu kontrol etti.

38.dakikada Genk’in atağında Daniol Munoz’un sağdan yaptığı ortada ceza sahasında Luca Oyen’in kafa vuruşunda kaleci Goran Karacic son anda topu yandan kornere çeldi.

40.dakikada Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Kevin Rodrigues oyundan çıkarken yerine Abdurrahim Dursun oyuna girdi.

45.dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında, sağdan ceza sahasına giren Yusuf Sarı’nın çaprazdan sert şutunda kaleci Vandevoordt, topu kornere çelerek önledi. Bu aynı zamanda ilk yarının da son pozisyonu oldu.

İkinci yarıya Adana Demirspor golle başladı. 47.dakikada gelişen Mavi-Lacivertli atağında Cherif Ndiaye’nin pasını çok iyi değerlendiren Emre Akbaba ceza sahası içinde şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

63.dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında Benjamin Stambouli’nin çektiği şut kaleyi bulmadı.

66.dakikada bu sefer Genk Teknik Direktörü oyuncu değişikliği yaparek oyuna müdahale ediyor. Luca Oyen’in yerine Christopher Baah oyuna dahil oldu.

68.dakikada Genk, önce Bilal El Khannouss, daha sonra ise Alieu Fadera ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı.

71.dakikada Genk te bir oyuncu değişikliği dah ayapılıyor. Yiro Sor oyundan çıkarken, Tolu Arokodare oyuna giren isim oldu.

77.dakikada ev sahibi Genk beraberliği yakaladı. 6 dakika önce oyuna giren Tolu Arokodare Matias Galarza’nın pasını çok iyi değerlendirerek takımının beraberlik golünü Yukatel Adana Demirspor ağlarına gönderdi: 1-1.

78.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapılıyor. Luis Nani’nin yerine Yusuf Erdoğan, Younes Belhanda’nın yerine de uzun süredir sakatlığından dolayı takımdaki yerini alamayan Badou Ndiaye oyuna giren isimler oldu.

86.dakikada Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert dördüncü oyuncu değişikliğini Cherif Ndiaye’nin yerine M’baye Niang’ı alarak yaptı.

Maçın uzatma dakikalarında ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. 90+2.dakikada gelişen Genk atağında Mark McKenzie’nin pasında topla buluşan Daniel Munoz düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 2-1 yaptı. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucu oldu. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor