Hırsızlar bu kez de park çitini parça parça söktü

(BÖLGE ÖZEL)-25 yıl kadar önce rögar ızgaralarını söküp hurdacılara satanlardan sonra şimdi de park çitlerini söken hırsızlar iş başında.

100’üncü Yıl Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Konakları Parkının tel çitleri segmentlerinin birer birer yok olması karşısında çevre sakinleri şaşkına döndü.

Park ile Adana Konakşarı Sitesi arasındaki çitin siteden sonraki bölümünde şu ana kadar beş segmentin yok olduğu saptandı. Konuyu gazetemize ileten mahalle sakini, “Önceleri farkına varmamıştık. İlk parça söküldüğünde belediyenin burada bir şeyler yapacağını düşünmüştük. Sonra fark ettik ki, ikişer, üçer gün arayla diğer parçalar da yok ediliyor.Yoksulluktan mı yoksa hırsızlıktan mı yok edildiğini bilemeyiz ancak böyle giderse parkın banklarına, spor aletlerine hatta çocuk oyun sistemlerine kadar uzanacaklarından endişe duyuyoruz” dedi.

Bilindiği gibi, bundan 25 yıl kadar önce de Adana’daki döküm rögar ızgaraları sökülerek hurdacılara satılmaktaydı ve bunun üzerine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, çare olarak ızgaraları çelik zincirlerle bağlatmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor