‘Hükümet başarısızlıklarını milletimize ödetiyor’

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parit Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, “Hükümet başarısızlıklarını milletimize ödetiyor” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Dünya Ekonomik Forumu ülkeleri arasında bağımsız yargı konusunda 140 ülke arasında 111 inci sırada, Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 126 ülke arasında 109 uncu sıradayız. Yani Ak Parti hükümetlerinin yanlış politikaları sebebiyle uluslararası bütün kategorilerde geride kaldık. Tabii Hukuk ve Bağımsız Yargımız bu durumdayken Basın özgürlüğüne de değinmeden geçmemek lazım. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde an itibarı ile 180 ülke arasında 157 . sıradayız.

Ülke basınının yüzde seksen beşini elinde bulunduran Ak Parti RTÜK’ü muhalif gördükleri ve zaten sayıları çok az olan tarafsız ve bağımsız basının başında demoklesin kılıcı olarak bekletmekte suni gündemler yaratmak sureti ile esnafımızın siftah yapamamasını, işsizlikten kepenk kapatmasını, yanlarında çalışan işçilerin işsiz kalarak evlerine bir lokma götürememenin ezikliğini yaşamasını, gençlerimizin işsiz-aşsız kalmasını gündeme getirilmesini istememekte ve bunların geniş kitleler tarafından öğrenilmesinden korkmaktadır.  

Televizyonlarda milletimizin gerçek gündemini konuşmak isteyen konuklarını da başka bir programda bunları konuşalım diye geçiştiren program yapımcılarına, gazeteciliği bırakıp iktidarın borazanı gibi davranan köşe yazarlarına, atanmış yandaş rektörlerin bağıra –çağıra iktidar savunuculuğu yaptığı tartışma programlarına her gün şahit olmaktayız.

İktidarın Milletvekillerini tartışma programlarına göndermeme kararı vardır. Çünkü ülkemizin içinde bulunduğu ekonomi, işsizlik, hayat pahalılığı gibi birçok konuda muhalefete cevap veremeyecekleri bilinmektedir. Bu Ak Parti’nin iktidarda kalabilmek için geliştirdiği en büyük argümandır.

Ak Parti Ülke kaynaklarını işsiz kalanlarımız, çalışanlarımız ve emeklilerimiz, üreticilerimiz için kullanmak yerine hem faize karşıyız demekteler, hem de hazinemizin kaynaklarını faiz lobilerinin emrine amade etmekte, beton ekonomisinden vazgeçmemekte ve faturayı da Milletimize ödetmektedir.

Bunların geniş kesimler tarafından öğrenilmesini istemeyen iktidara inat, Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in talimatları doğrultusunda ayak basmadık yer, çalmadık kapı bırakmayacak ve gerçekleri milletimizle paylaşacağız.

İyi Parti İktidarında getireceğimiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ile bütün bu olumsuzlukların önüne geçecek, şeffaf ve hesap verebilir bir demokrasi ile milletimizin gerçekleri öğrenmesini sağlayacak ve bundan asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor