İKİSİNE DE YARAMADI: 2-2

İKİSİNE DE YARAMADI: 2-2

STAD: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Kadir Sağlam (*), Utku Tunavelioğlu (*), Anıl Usta (*)

ADANASPOR: Goran Karacic (***), Isaac Opoku Donkor (***), Hakan Çinemre (***), Canberk Dilaver (**), Hıfsullah İsmail Erdoğan (**), Atalay Babacan (**) (Dk.86 Hüseyin Çolak ?), Celil Yüksel (**) (Dk.86 Furkan Şeker ?), Uğurcan Yazgılı (**), Ahmethan Köse (**) (Dk.63 Ömer Çiçek ***), Ongjen Ozegovic (**) (Dk.90+2 Evren Korkmaz ?), Ergin Keleş (***)

ADANA DEMİRSPOR: Emilijus Zubas (*), Tayyib Talha Sanuç (**), Kaan Kanak (**), Süleyman Koç (**) (Dk.27 Osman Tarık Çamdal ), Joher Khadim Rassoul (**), Hamidou Traore (**), İsmail Yüksek (*) (Dk.46 Sinan Kurt ), Hasan Kılıç (**) (Dk.77 Lucas Rangel Nunes Gonçal **), Pa Amat Dibba (**), Okwuchukwu Francis Ezeh (*) (Dk.66 Berk Yıldız ), Yunus Akgün (*) (Dk.77 Emircan Altıntaş *)

GOLLER: Dk.4 Hasan Kılıç (penaltı), Dk.90+4 Lucas Rangel Nunes Gonçal (Adana Demirspor), Dk.54 Ergin Keleş, Dk.75 Ömer Çiçek (Adanaspor)

SARI KARTLAR:  Joher Khadim Rassoul, Pa Amat Dibba, Hasan Kılıç, Osman Tarık Çamdal, Emircan Altıntaş (Adana Demirspor), Hıfsullah İsmail Erdoğan , Isaac Opoku Donkor, Celil Yüksel (Adanaspor)

Adana Demirspor aldığı bu beraberlikle zirve yarışında büyük bir yara alırken, Adanaspor ise istediği ilk 10 için büyük bir kayıp yaşadı. Sahanın en iyilerinden biri olan Goran Karacic penaltı yaptırmasına rağmen kalesinde mutlak gollere izin vermedi ve takımını ateşleyen oyuncu oldu.

5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanan son derbi maçında gülen taraf olmadı. Adana Demirspor daha oyunun başında kaleci Goran Karacic’in hatasındandan kazandığı penaltı golüyle 2.dakikada 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda bambaşka bir Adanaspor vardı. 54.dakikada Ergin Keleş’in golüyle durumu eşitleyen Turuncu-Beyazlılar, 75.dakikada oyuna ikinci yarıda oyuna giren Ömer Çiçek ile durumu 2-1’e getirdi. Maç bu sonuçla biteceği beklenirken 90+4’de Lucas Rangel Nunes Gonçal durumu 2-2’ye getiren golü kaydetti ve maçta bu skorla sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirpor 2.dakikada penaltı kazandı. Ceza sahasında Goran Karacic’in Yunus Akgün’e müdahalesini hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Hasan Kılıç, topu ve kaleciyi ters köşeye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

17.dakikada Adanaspor korner atışı kazandı. Celil Yüksel’in kullandığı korneri kaleci Jubas çift yumrukla ceza alanı dışına gönderdi.

24.dakikada bu kez Adana Demirspor sağ kanattan korner atışı kullanacak. Kaan Kanak’ın kullandığı atışında topla buluşan Pa Dibba’nın vuruşunu Goran Karacic bir kez daha kornere gönderdi.

Adana Demirspor 26.dakikada zorunlu bir değişiklik yaptı. Sakatlanan Süleyman Koç’un yerine Tarak Çamdal oyuna dahil oldu.

Adanapor 38.dakikada mutlak bir golden oldu. Ahmethan Köse kendi sahasından aldığı topla Adana Demirspor ceza sahası önünde vurduğu top defansa çarparak kornere gitti. Turuncu-Beyazlılar bu dakikadan sonra iki mutlak golden daha yararlanamadı. İki pozisyonda da Ozegoviç vardı. İlk ylarıda Adana Demirspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Adanaspor 54.dakikada beraberliği yakaladı. Sağ kanattan İsmail Erdoğan’ın ortasına kaleci Jubas’ın dokunduğu top Ergin Keleş’in önüne düştü. Bu oyuncunun düzgün vuruşu topu ağlarla buluşturdu: 1-1

58.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Pa Dibba’ya yaptığı hareketten dolayı Isaac Opoku Donkor sarı kart gördü.  63.dakikada Adanaspor’da Ahmethan Köse’nin yerine Ömer Çiçek oyuna dahil oldu.

65.dakikada Adana Demirspor’dan Sinan Kurt’un vuruşunu Goran Karacic son anda kurtardı. Aynı dakikada Adana Demirspor’da Pa Amat Dibba sarı kart gördü. Mavi-Lacivertlilerde Okwuchukwu Francis Ezeh oyundan çıkarken, yerine Berk Yıldız oyuna dahil oldu.

69.dakikada Adanaspor’dan Celil Yüksel ve Adana Demirspor’dan Hasan Kılıç birbirlerine yaptıkları hareketlerden dolayı sarı kart gördüler.

Adanaspor 75.dakikada galibiyet golüne kavuştu. Adana Demirspor defansının uzaklaştıramadığı topu kapan Ozegoviç’in kaleye gönderdiği topu son anda dokunan Ömer Çiçek durumu 2-1 duruma getirdi.

77.dakikada Adana Demirspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Hasan Kılıç’ın yerine Lucas Rangel Nunes Gonçal, Yunus Akgün’ün yerine de Emircan Altıntaş oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın sonuna 5 dakika uzatma verildi.

Maçın uzatma dakikalarında 90+4.dakikada Adana Demirspor Lucas Rangel Nunes Gonçal’ın ayağından beraberliği yakaladı ve maçta 2-2 sona erdi. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor