CHP’DE BAYRAM SEVİNCİ

Cumhuriyet Halk Partisi  Adana İl teşkilatı bayramlaşma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Adana Milletvekili Adayları da tanıtıldı. Bayramlaşmaya tüm milletvekili adaylarının yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yanı sıra ilçe başkanları ve partililer büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Tüm vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki ülkemizin zulüm ve baskı içerisinde geçirdiği son bayram olacaktır” dedi.  Daha sonra ise milletvekili adayları partililer ve halk ile bayramlaşma gerçekleştirdi.

 

HABER: MERYEM ÜNAL

FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana’da bayramlaşma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere CHP’li belediye başkanları, milletvekilleri ve adayları, il ve ilçe başkanlarıyla beraber partililer büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptı. Çelebi, konuşmasına bütün vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Mehmet Çelebi ”Değerli partililer, yıllardır partiye her kademe de emek vermiş, mücadele vermiş arkadaşlarım hepinizi selamlıyorum” dedi.

Çelebi, “Hepimizin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Önümüzde güzel günler, buruk kutladığımız dini bayramlar, buruk kutladığımız milli bayramlar ve güzel günler olacak. Bunun mücadelesi ve bu çabalar boşa gitmeyecek” diyen Çelebi, konuşmasının devamında şunları belirtti: “Hepimizin bu anlamda büyük emekleri oldu. 14 Mayıs’ta sandığa giderek ülkemizi bu kötü gidişatını hep birlikte dur diyeceğiz. Hukukun yok sayıldığı, yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin, her geçen gün arttığı, yalanın iftiranın diz boyu olduğu bu karanlık dönemi hepinizin desteği ile sonlandıracağız.”

“ÜLKEMİZE VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE KARŞI AĞIR BİR SORUMLULUĞUMUZ BULUNMAKTA”

Başkan Çelebi, Millet İttifakı ve diğer partiler ile ülkeye ve ülkenin çocuklarının geleceğine karşı ağır bir sorumlulukları olduğunu vurguladı ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Hepimiz bunun bilincindeyiz. Ayrıştırıcı ifadelerden kaçınmalı. Şunu unutmamalıyız; daha önce partimize oy vermemiş şeçmenlerimizin, genel başkanımızın son dönemdeki azmine karşı, halkçı duruşundan etkilenmiş ve tercihlerini değiştirme noktasına gelmiştir. Bizlere düşen görev özellikle karasız seçmenlerle birebir görüşerek, ilişkiler kurarak, onları ikna ederek onları doğru yola yönlendirmektir. Ülkemizin sorunlarına çözüm üretemeyen, halkımızı günden güne yoksullaştıran, tükenmiş bir iktidarın son çırpınışlarına şahitlik ediyoruz. Partimize ve Millet İttifakı’na yönelik karalama kampanyaları, algı operasyonları her geçen gün dozunu arttırarak devam ediyor. Bu eylemlere karşı soğukkanlı olmalıyız. Tüm vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki; ülkemizin zulüm ve baskı içerisinde geçirdiği son bayram olacaktır.”

“ÜLKEMİZE KALICI BAHARLAR GETİRECEĞİZ”

Çelebi ”Bu ülkeye kalıcı baharı, kalıcı bayramları getirmemize çok az süre kalmıştır. Bildiğiniz gibi Milletvekili Aday listelerimiz kesinleşti ve 15 arkadaşımız belirlendi. Bu sürece emek veren her biri çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim. Liste dışı kalan arkadaşlarımız da toplandık onlarla konuştuk onlarda bütün güçleriyle bu mücadele içinde yer alıyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. Yarınların Türkiye’sini inşa etme mücadelemizde küskünlüğe, kırgınlığa asla yer vermemeliyiz. Adaylarımız, parti örgütümüz, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik örgütlerimiz, gençlik kollarımız, üyelerimiz ile omuz omuza iktidara yürüyeceğiz. Tüm ilçelerimizde yoğun bir çalışmalar devam ediyor. 400’e yakın Avukat ile seçim günü birlikte olacağız. Seçim için görev alacak arkadaşlarımızın eğitimleri devam ediyor güvenlik önlemleri devam ediyor. Elektrik kesintisi, internet kesintisi gibi oluşturulacak senaryolara karşı önlemleri almaktayız. 14 Mayıs günü tüm sandıklardan ıslak imzaları alarak 13. Cumhur Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ilan etmeliyiz” dedi ve konuşmasını sonlandırdı.

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi konuşmasını sonlandırdıktan sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşma yaptı.

“ŞİMDİ İKTİDAR ZAMANI”

Başkan Zeydan Karalar, ”Çok değerli il başkanımız, milletvekilimiz, ilçe başkanlarımız, değerli başkanlarım ve değerli kardeşlerim hepinizi en derin saygılarımla, sevgilerimle selamlıyorum. Ramazan bayramınız en içten duygularımla kutluyorum” diye bildirdi.

Başkan Karalar, Yüreğir ilçesinde yaptığı bir konuşmayı hatırlattı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hani benim yaşımdakiler, benden biraz daha büyükler yıllardır hep şunu konuşurlar: “Ya bir iktidar görmeyecek miyiz? İktidar görmeden ölmesek.” Ben de demiştim ki, ‘işte o zaman bu zaman arkadaşlar.’ Şimdi iktidar zamanı. Her şeyimiz hazır, her tedbirimizi aldık. 14 Mayıs’ta hepimizin yüzü gülecek. Yaptığımız her araştırmada, aldığımız her sonuçta ciddi bir fark ile önde olduğumuz gözüküyor. Hiç merak etmeyin. Habertürk’de söyledim, Fox Tv’de söyledim, Muharrem İnce’nin oyları düşecek bizim oylarımız artacak ve büyük ihtimalle de bu seçim ikici tura kalmayacak. İl başkanımız söyledi, seçimle ilgili tüm tedbirleri aldık. Gençlerin çalışacağı Ziya Paşa’da bir gençlik merkezi kurduk. Türkmenbaşı’nda yine seçim için bir büro kurduk. Orada 40 bilgisayar kurduk, jeneratör kurduk. Hani kedi falan girerse diye ona tedbir alıyoruz.”

“İKTİDAR VAAT YERİ DEĞİLDİR. İKTİDAR İCRAAT YERİDİR”

”Arkadaşlar ben bir konuşmamda şunu belirtmiştim; Bu siyasal iktidar yalanın siyasetini yapıyor. Yıllardır siyasal iktidar karşı tarafı suçlayarak ona bir takım suçlamalar yaparak siyaset yapıyor” diyen Başkan Karalar, “Dikkat edin Cumhurbaşkanının ithamları bizim Genel Başkanımızın yıllardır söylediği şeyler. Şunu söyleyebiliriz; iktidar vaat yeri değildir. İktidar icraat yeridir. Bizim dilimiz asla onların dili gibi olmamalıdır. Hepimiz aynı dili kullanmalıyız. Bu dönem çok farklı bir dönem oldu. Bizler hepinize çok güveniyoruz. Gelen şikayetlerden biri de ‘Seçim havası yok’ diyorlar. Haklılar. Var ama inanın ki aktif olan herkes gece yarılarına kadar ev ziyaretleri yapıyorlar. Ben de Ramazan ayında kahveler dolu olduğu için oraları ziyaret ediyorum.  Ülkenin yarısı emekli, yarısı işsiz olduğu için kahvelere gidiyorlar. Biz de oralara giderek orada insanlarla sohbet ediyoruz. Ben en içten dileklerim ile Ramazan Bayramınızı kutluyorum“ diyerek konuşmasını noktaladı.

Başkan Karalar’ın konuşmasının ardından Adana Milletvekili adayları tanıtıldı. Daha sonra ise CHP Milletvekili adayları partililer ve halk ile bayramlaşma gerçekleştirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor