İlçelerde sorun yaşanınca AKP adayları açıklamadı

(HABER MERKEZİ)-Adana’da Cumhur İttifakı konusunda MHP ve AKP yöneticileri arasında oluşan krize çözüm bulunamayınca, dün beklenilen AKP adaylarının açıklanması ertelendi. AKP’nin Seyhan, Yüreğir, Tufanbeyli, Ceyhan ve Aladağ’ın dışında 2 ilçeyi daha istediği iddia ediliyor.

AÇIKLAMAYA KRİZ ENGEL OLDU

AKP tarafından daha önce ilan edilen ve adayları büyük ölçüde netleşen 5 ilçenin belediye başkan adayları ile ilgili açıklama dün sürpriz bir şekilde ertelendi. AKP çevrelerince, “İzmir ilçeleri sonrası” denilmesine rağmen ertelenme kararında, AKP’nin Karataş, Yumurtalık, Kozan ve Sarıçam ilçelerinden en az ikisinin daha kendilerine verilmesi isteğinin yattığı söyleniyor. Bu konuda netlik elde edilmeyince, sorunun çözümüne kadar açıklamanın yapılmayacağı öğrenildi.

SON SÖZÜ LİDERLER SÖYLEYECEK

Cumhur İttifakı’nın Adana cephesindeki bu gelişmelerin Partilerin il ve ilçe teşkilatları aşamasında bir türlü çözülemediği, son kararı vermesi için konunun Genel Merkezlere ayrı ayrı aktarıldığı ve bu gelişmeler ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin veya yetkilendirilmiş kişilerin konuya bir çözüm bulmak için biraraya gelebilecekleri iddia ediliyor. Parti yetkilileri, kritik bir aşamada kilitlenen sorunun çözümü için liderlerden gelecek mesajın beklendiğini belirterek, “Kesin açıklama olmadan, bir yorum yapmamız yanlış olur” görüşünü ileri sürüyorlar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor