İLYAS AYAN’IN CENAZESİNDE KORONAVİRÜS DAMGASI

Adana’da merhum Ali Timur’dan uzun yıllar sonra büyük çaba gösterek tüm futbol hakemlerinin rüyası olan FIFA Kokarti’nı takan İlyas Ayan 81 yaşında tedavi gördüģü hastanede vefat etti.

Dünyanın birinci gündemi olan KORONAVİRÜS ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle ne yazık ki İlyas Ayan’ın yurt dışında bulunan cenaze törenine Almanya’da çalışan oğlu Efe ile Irak’ta bulunan Deniz katılamadı..

Popüler ve ünlü hakem 10 kişi ile toprağa verildi..

Virüs yasağı nedeniyle cok seveni olmasına rağmen cenaze törenine öğretmen eşi Naciye Ayan, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif  Oflaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Adana Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkanı DT Ahmet Bozan İl Hakem Kurulu Başkanı Kürşat Uçar, Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Tülay Tapçı, eski dernek başkanı Serhat Altuner ile eski futbol hakemleri Kazım Tekin, Cahit Kum ve hem hastanede sürekli ilgilenen hem defin islemlerini yapan öğrencisi Ercüment Tapçı hazır bulundular…

Adana hakemliğini yüz akı eğitimci İlyas Ayan’i tanıtmak isterim

1939 Mustabeyli doğumlu olan İlyas Ayan uzun yıllar farklı okullarda öģretmenlik yaptı. Başarısı nedeniyle Bakanlık tarafından müfettişliğe yükseldi.

1975 yıllarında basladığı futbol hakemliğinde bilgisi, deneyimi ve başarısı nedeniyle FIFA KOKARTI takarak derbi maclarının yanı sıra yurt dışında önemli maçlar yönetti.

Futbol hakemliğinde jubile yapan İlyas Ayan gozlemclik yaptı. Ardından Merkez Hakem Kurulu üyeliği ve hakem kursları açarak yüzlerce yeni hakem yetişmesini sağladı.

Ayrıca Adana Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü yaptı…

Başta FIFA KOKARTLI Hakem Ayhan Yücebilgic olmak üzere Cukurova’da yüzlerce hakemin üst klasmana yükselmesine katkı sağladı.

Son yillarinı öğretmen eşi Naciye Ayan rahatsız olduğu için Özel Ata Huzurevi’nde yaşamını sürdüren İlyas Ayan tedavi gördüğü Guney Adana Hastanesi’nde kalp yetmezliğinden vefat etti ve Kabasakal Mezarligi’nda koronavirüs önlemleri nedeniyle 10 kişinin katılımıyla defnedildi

Almanya’da görevli olan bir sürede babası gibi futbol hakemliği yapan Efe Ayan, koronavirüs nedeniyle uçuş yasaklarına takılarak cenazeye gelemediğini büyük üzüntü ile ağlayarak anlattı.

Hakemlikte yenilen kulüplerin yoneticilerinin bile teşekkür mektupları gönderdiği İlyas Ayan her türlü övgüyü hak ediyor

MEKANI CENNET RUHU ŞAD OLSUN

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor