İmamoğlu görevi devraldı

(HABER MERKEZİ)-Rakibi Binali Yıldırım’a 806 bin 767 oy fark atarak tarihi bir zafer kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün mazbatasına ikinci kez kavuştu. Görevini teslim almak için Saraçhane’ye gelen İmamoğlu’nu coşkulu kalabalık karşıladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. İmamoğlu daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasında görevi vekaletten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan devraldı.

İmamoğlu, önce İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı, ardından da devir teslim töreni için, Saraçhane’deki büyükşehir belediyesi binasına geldi. Burada İmamoğlu’nu muhteşem bir kalabalık karşıladı.  18.30’da başlayan devir teslim töreninde vekaletten görevi yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya görevini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2. kez kazanan Ekrem İmamoğlu’na devretti. Ekrem İmamoğlu’nun görevi devraldıktan sonra konuşması şöyle; “Bende sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu şehre tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne hizmet görmüş bütün alanlarına her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışı ortaya koymaya diliyorum. Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük kenti İstanbul’umuza hep beraber sahip çıkacağımıza söz veriyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor