İmkânsızı Düşünüp Mümkünden Vazgeçme

Nükte GÜNDOĞDU

Hayatlarımız akan su misali yerinde durmaz. Hep yola devam eder. Bir damla su kalana kadar gidecek bir yol, bir yer bulur.

Peki, bizler bu akan suyun neresindeyiz? Dışarıdan mı izliyoruz akışımızı, yoksa o anda orada mıyız? Dahil olup anı mı yaşıyoruz, yoksa yitip gitme endişesiyle sürekli düşünür mü buluyoruz kendimizi? İmkansızda savrulup mümkünden vaz mı geçiyoruz?

Çok sevip anlamına yürekten inandığım, Nietzsche’nin bir sözünü paylaşmak istiyorum sizlerle: “Nedeni güçlü olan nasılını bulur.” Eğer hayatta bir yaşam amacınız var ise; bir şeyler başarmak ya da başarılarınızı katlamak; değerlerinizi istediğiniz gibi yaşamak, sevmek, iz bırakmak, eğlenmek, hayatta kalmak ya da her ne olursa olsun, akıp gider ve yolunuzu bulursunuz. Yolunuzda giderken önünüze çıkan engellerle büyür, gelişir, öğrenir ve mümkünlerle karşılaşırsınız. Görmek istemez, gelişime kendinizi kapatır ve ya her hangi bir sebepten dolayı görmezden gelirseniz, dört bir yanınızı imkansızlıklar kaplar ve gözünüzün önünde ışıl ışıl parlayan mümkünleri göremezsiniz.

Hayatta derinden, özden istenen her şey mümkün, bununla birlikte gülümsemek en mümkün. Ne olursa olsun gülümse. Gülümsemenin bedenen ve ruhen katkısının paha biçilemez olduğunu bugün gör, hisset ve fark et. Özverili, azimli ve umut dolu ol. Nuri Murat Avcı’nın da dediği gibi “İmkânsızı düşünüp mümkünden asla vazgeçme.”

Unutma bir damla su dahi olsanız, VARSINIZ! SİZ VARSANIZ HER ŞEY MÜMKÜN!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor