İncirlik dolmuşları kısmi kontak kapattı

İncirlik Minibüs Kooperatifi Başkanı Mehmet Recebibeyi, artan maliyetler karşısında çözüm arayışlarının karşılıksız kalması nedeniyle kontak kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Recebibeyi, Toplamda 46 aracımız bulunmasına rağmen günlük 30 tanesini sefere çıkarabiliyoruz. 16 aracımız nöbetleşe olarak kontak kapatıyor.  Yani, kooperatifimize bağlı araçlarımızın her biri, ayda 15 gün çalışıyor; 15 gün yatıyor. Ücret zammı çare değil. Tek kurtuluşumuz yeni güzergahlar verilmesi’’ dedi.

***

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da toplu taşıma hizmeti veren esnaf, akaryakıt zamları başta olmak üzere her geçen gün daha da artan maliyetler karşısında zor günler yaşıyor. Kontak kapatma noktasına gelme sürecini geçip artık kontak kapatmaya başladıklarını dile getiren İncirlik Minibüs Kooperatifi Başkanı Mehmet Recebibeyi, ‘’Şimdi son aşama olan iflas noktasına ulaştık. Toplamda 46 aracımız bulunmasına rağmen günlük 30 tanesini sefere çıkarabiliyoruz. 16 aracımız nöbetleşe olarak kontak kapatıyor.  Yani, kooperatifimize bağlı araçlarımızın her biri, ayda 15 gün çalışıyor; 15 gün yatıyor. Artan mazot ve yedek parça fiyatları nedeniyle, yaklaşık 7 aydır bu çalışma sistemini işletiyoruz. Şoför çalıştıramıyoruz. Mal sahipleri araçlarında kendileri çalışıyorlar’’ dedi.

ARAÇ SAYISI ÇOK; YOLCU SAYISI AZ

Ulaşım ücretlerine herhangi bir zam taleplerinin bulunmadığını, zaten bunun da çözüm olmayacağını kaydeden Mehmet Recebibeyi, kendi bölgelerinde yeni güzergahlar açılması halinde, rahat bir nefes alabileceklerini ifade etti. Şu an, İncirlik-Çarşı olmak üzere tek güzergah üzerinden hizmet verdiklerini söyleyen Recebibeyi, ‘’Tek güzergaha göre araç sayımız çok; yolcu sayımız az… Araçların tamamını çalıştırsak cebimizden gidecek. Şu an kafa kafaya idare edebiliyoruz’’ dedi.

VATANDAŞ YAĞMURDA-SOĞUKTA REZİL OLACAK

Mehmet Recebibeyi, Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ile yine aynı ilçe sınırları içerisinde kurulan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ne yolcu taşımak istediklerini belirterek, şunları kaydetti; ‘’Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 30 bine varan nüfusu bulunuyor. Burada, saat başı bir tane belediye otobüsü kalkıyor. O da saat 19.00’a kadar çalışıyor. Vatandaşlar toplu taşımayı kullanabilmek için 4-5 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar. Yine, Sezai Karakoç Bulvarı’nda ki hizada; belediye, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü, sağlık ocağı ve okul gibi resmi binaların yer almasına rağmen, buralara 3-4 kilometre yürüyerek varmak zorunda kalan vatandaşlar isyan ediyor.  Vatandaştan gelen talep ve istek doğrultusunda geçen yıl bu bölgede seferlere başlamıştık; ancak iznimiz olmadığı gerekçesiyle her biri aracımıza, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trafik Zabıta ekipleri tarafından binlerce lira ceza uygulandı. Oysa, Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü ile beraber bu bölgeye de yolcu taşımak için gerekli izin talebimizi usulüne uygun, eksiksiz bir şekilde iletmiştik. İki yıldır sonuç çıkmadı. Ulaşım Master Planı olmadığı gerekçesiyle taleplerimize olumlu yanıt verilmiyor. Ulaşım Master Planı için de yetkililer 5 yıldan bu yana, ‘’Yakında çıkacak’’ diyor; ama ortada bir şey yok. Bu bölgelere elektrik, su, alt yapı hizmeti veriliyor; nedense ulaşım verilmiyor. İstenirse, ulaşım Master Planı olmadan da özel izinle talebimiz sağlanabilir. Önümüz kış. Bu insanlar yağmurda, soğukta rezil olacaklar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’dan bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor