İncirlik Mustafakemalpaşa’da Salih Cice faktörü

İncirlik bölgesinin dört mahallesinden biri olan, 10 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa’nın muhtar adayı Salih Cice, göreve layık görülmesi halinde yapacağı çalışmaları ve mevcut sorunları gazetemize anlattı. Cice, ‘’Bir zamanların parlayan yıldızı İncirlik, hizmet anlamında tamamen sönmüş durumda. Köyden farkımız kalmadı. Modern ve çağdaş hale dönüşmek gayesiyle, layık olduğumuz hizmetlere kavuşmamız amacıyla aday oldum’’ dedi.

 

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Sarıçam ilçesini oluşturmak için 2008 yılında belde olmaktan çıkarılıp dört mahalleye dönüştürülen İncirlik’te, kaderine terk edilmişliğin belirtisi, resmi hizmetlerin yoksunluğuyla kendini gösteriyor. Sarıçam ilçesine bağlandıktan sonra gerileme dönemine giren bir zamanların ‘Küçük Amerikası’, eski parlak günlerini adeta mumla arıyor. İncirlik halkı, yaklaşan yerel seçimleri layık oldukları hizmete kavuşmak için bir fırsat olarak görüyor. Bu nedenle; kendilerini temsil edecek, verilen sözlerin takibini yapacak, yeri geldiğinde hesap soracak, mücadeleci ve liyakat sahibi muhtarlarını seçmek üzere, sandığa gidecekleri günü bekliyorlar.

MUSTAFAKEMALPAŞALILAR, ‘SALİH CİCE’ DİYOR

Vatandaşın beklentisi olan muhtar profiline uyan bir isim ise; Salih Cice olarak dikkat çekiyor. İncirlik’in Mustafakemalpaşa Mahallesi’ne adaylığını koyan Salih Cice, hazırladığı projelerin yarattığı heyecanla, mahalle sakinlerinin de desteğini arkasında bularak, mührü almaya en yakın bir hizmetkar olarak kabul görüyor. Bu zamana kadar mahallesi için bir gönül adamı ilkesiyle çaba gösteren ve sergilediği savaşçı ruhuyla, Mustafakemalpaşalıların talebi doğrultusunda adaylığını açıklayan Salih Cice, mahallenin sorunlarını ve göreve gelmesi halinde yapacağı çalışmaları gazetemize anlattı.

‘’ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEN BIKTIK’’

Öncelikli çözüm bekleyen sorunları sıralayan Cice, şehir merkezine uzak bir konumda oldukları için ihtiyaç halinde çağırdıkları ambulansın en erken 45 dakikada gelebildiğini söylüyor. Salih Cice, ‘’İnsanlar hastalanıyor veya kaza geçiriyor. Ambulans gelene kadar vatandaş ya hayatını kaybediyor ya da durumu ağırlaşıyor. Bunun örneklerini çok yaşadık’’ dedi. Mahalleye 112 Acil Servis İstasyonu kurulması için gerekeni yapacaklarını belirten Salih Cice, ‘’Taleplerimiz görmezden, sesimiz duymazdan gelinemez. Üvey evlat muamelesi görmekten bıktık, usandık. 31 Mart’ta sonra gerçekleşecek değişimle, çok şeyi değiştirmeye kararlıyız’’ diye konuştu.

‘’50 BİN NÜFUSLA YETERİNCE SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYORUZ’’

Mahallede, 1977 yılında kurulan tek sağlık ocağının 10 yataklı butik bir hastane statüsünde hizmet vermesi için protokol yapıldığını; ancak bu protokole uyulmadığını belirten Salih Cice, ‘’Protokole göre, uzman doktorların görev yaptığı, 24 saat açık bir sağlık kuruluşu olacaktı; ancak yapılmadı. Sabah 09.00’da açılıyor ve 17.00’de kapanıyor. Bağlanan köylerle beraber 50 bin nüfusa ulaşmamıza rağmen sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyoruz’’ diye konuştu.

ARA SOKAKLARIN HALİ İÇLER ACISI DURUMDA

Aksaklıkların sadece sağlıkta yaşanmadığını belirten Cice, şunları söyledi; ‘’Sarıçam’a bağlandığımızda hizmet artar diye düşündük; ama gelinen süreçte çöp toplanmaktan başka bir şey yapılmıyor. Büyükşehir Belediyesi ana caddeleri asfaltladı; ancak ara sokaklar perişan halde. Birçok sokağımız toprak yoldan oluşuyor. Özellikle yağmurlarda büyük sorun yaşıyoruz. PTT şubemiz kapatıldı. Gayretlerimiz sayesinde pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri gelen mobil bir PTT görevlendirildi; ancak bu yeterli değil. Yeniden şube açılması için girişimlerde bulunacağız.’’

ANAOKUL VE İLKOKUL İÇİN İHALE YAPILDI; ANCAK ÇİVİ ÇAKILMADI

Sarıçam’daki belediye, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve nüfus müdürlüğü gibi resmi kurumlara vatandaşı götürecek bir toplu taşıma aracı hatları bulunmadığını ifade eden Cice, ‘’Ben aynı zamanda İncirlik Minibüs Kooperatifi 2’nci başkanıyım. Güzergah alabilmek için başvurmadığımız yer kalmadı. Sarıçam’ın merkezine ulaşım, İncirlik halkı için zulüm anlamına geliyor. Hem zamandan kaybediyorlar hem iki vasıta değiştirmek zorunda kalıyorlar’’ dedi. Mahallede anaokulu ve ilkokul yapılması için arsa tahsisi sağlandığımı ve inşaat ihalesinin de yapıldığını belirten Cice, aylar geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. Cice, bahsettiği sorunların çözümüne ek olarak, göreve gelmesi halinde mahalleye kazandıracağı öncelikli hizmetlerin şunlar olduğunu kaydetti; ekmek kulübesi, dinlenme ve çocuk parkları, yardımlaşma derneği, pazar yeri, taziyeevi…

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor