İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU ?

Apartmanların ağır hasar nedeniyle boşaltıldığını, giriş-çıkışların yasaklandığını söyleyen vatandaşlar, kış ayları yaklaşırken, durumlarının ne olacağını soruyor.

ADANA (BÖLGE)- Adana’da ard arda yaşanan deprem sarsıntılarından dolayı ağır hasar gören binaların yıkılmamasının, büyük bir felakete yol açmasından korktuğunu belirten vatandaşlar, “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye tepkilerini dile getiriyor.

Hasar gören ve her an çökme tehlikesi korkusu yaşanan çok katlı binalarla ilgili hiçbir önlem alınmamasından yakınan vatandaşlar “Bir kent bu kadar sahipsiz olamaz..”  diye tepkisini gösterirken, görüşlerini şöyle açıklıyor;

“6 Şubat’ta ağır hasar gören binalara giriş yasak. Dükkanlar boş, oturanlar perişan, eşyalarını alamıyorlar. Çoğu kiraya ev bulamıyor.  Eş-dost  yanında, varsa yazlıklarındalar. Yoksa perişanlar. Hala yıkılmayı bekleyen binalarla ilgilenen yok. Ana bulvar üzeri tehlike arz ediyor,  beton parçalar yoldan geçen insanların üzerinden geçerken, ya da araçların üzerine düşerse büyük felaket olur. Biz her gün bu korkuyla mı yaşayacağız. Önümüz kış, halimiz harap.”

Vatandaşlar, Belediye Başkanlarının ve diğer yetkililerin defalarca bu yönde dikkatlerini çekmek istediklerini, ancak hiçbir olumlu gelişme görmediklerini, kaderleriyle başbaşa bırakıldıklarını dile getirdiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor