İŞÇİ BAYRAMINDA İŞÇİLERE BARİKAT!

HABER VE FOTOĞRAFLAR: YENER EKİNCİ

Adana’da 1 Mayıs 3 ayrı mitingle kutlandı.  DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve TMMOB’nin oluşturduğu ve demokratik kurumlarla siyasi partilerin de katılacağı 1 Mayıs dışında Hak-iş ve Türk-İş de sabah saatlerinde ayrı ayrı kutlamalar yapıldı.

Hak-İş’in hiç ortaklaşmadığı 1 Mayıs kutlamalarına Türk-İş 4.Blöge de 2017 yılından beri katılmıyor.  Türk-İş Adana 4.Bölge Temsilciliği önderliğinde Arif Nihat Asya Parkı’nda gerçekleştirdi. Kasım Gülek Köprüsü’nde toplanan yurttaşlara polisin barikatlarla çok büyük önlem aldığı görüldü.

Adana’daki yürüyüş saat 15.00’te başlaması gerekirken, saat 17.00’de başladı. DEM Parti üyelerinin getirdiği tecridle ilgili bir pankartı alana almak istemeyen polis alana girişleri kapattı. İşçiler oturma eylemi yaparak girişin açılmaması durumunda mitingi başlatmayacaklarını belirterek oturma eylemi yaptılar. İşçiler “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları ile yasağa tepki gösterdi.

Bir ara polis ile göstericiler arasında tansiyon yükselse de, CHP’li vekillerin ve tertip komitesi üyelerinin araya girmesiyle olaylar çıkmadan önlendi. DEM Partililer, uzun süre polislerle diyaloğ içerisinde bulundular ve tecrit konulu önlüğü çıkarmak istemediler.

Devreye giren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin ile Orhan Sümer, uzun süre yetkililerle diyaloğ kurmaya çalıştılar. Uzun süren görüşemlerin ardından, yetkililere ulaşarak, olayların daha fazla büyümesini önleyerek, DEM Partililer’in de üzerindeki tecrit konulu önlükleri çıkartarak içeriye alındılar ve yürüyüş ondan sonra başladı.  Yürüyüş sırasında hükümete ve AK Parti’ye büyük tepki gösterildi.

Adana Demirspor taraftar gurubu Şimşekler Grubu her zaman olduğu gibi dün de 1 Mayıs mitingde yerini alarak sloganlarıyla büyük coşku yarattılar.

Miting alanına kadar yürüyen binlerce kişi, ellerindeki pankartlarla birlikte sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı’na geldiler. Burada konuşmalar yapıldıktan sonra daha Kardeş Türküler Grubu’nun konseriyle miting olaysız şekilde sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor