‘İşçi yaşam mücadelesi veriyor’

(HABER MERKEZİ) Türk-İş 4 Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor” dedi.

Hükümetin kıdem tazminatını fona devredilmesine yönelik gündeme getirdiği Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası, Türk-İş Konfederasyonu tarafından 81 ilde aynı anda protesto edildi. Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilciliği, Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanları, iş yeri temsilcileri ve üyelerinin katılımı ile İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, burada yaptığı konuşmada  “Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var.  Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur.Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz” dedi.

ÇALIŞMA HAYATININ HUZURU BOZULDU

Çalışma hayatının huzurunun bozulduğunu ifade eden Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü “Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekun bir savaş verilirken bu düzenleme gündeme getiriliyor.

İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır.

Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur.”

GÖRÜŞÜMÜZ NET

Kıdem tazminatı konusunda Türk-İş olarak görüşlerinin net olduğu belirten Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir.  TÜRK-İŞ Genel Kurullarında oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararın arkasındayız.

Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz.  Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz.  Bugün Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlatıyoruz.

Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm işyerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor