İSKİLİP’Lİ ATIF VE NUMAN KURTULMUŞ

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi ve Atıf Derneği, “İlmi ve İçtimai Yönleri ile İskilip’li Mehmet Atıf Efendi” adlı bir sempozyum düzenliyor. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Atatürk ve Cumhuriyet döneminin Türk modernleşmesini hedef tahtasına koyuyor, İskilip’li Atıf’tan övgüyle bahsediyor.

İskilip’li Atıf’ın 4-5 yıl öncesine kadar sadece İskilip”ta mezarı başında anıldığını da kaydeden Kurtulmuş, Türkiye ölçeğinde tanıtılması için çalışmalarda bulunacağını söylemiş.

İskilip’li Atıf!.. Kim bu adam?..

Halkı isyan ve irtiyacaya teşvik ettiği, Milli Mücadele’de başkanı olduğu Teali İslam Cemiyeti’nin ihanet bildirileri ile vatana ihanet ettiği, Yunan uçaklarıyla bildiri dağıttığı gibi birçok ihanet sinsilesine karıştığı için 1926 yılında idam edilen kişi..

Biraz derine inelim, konuşmalarından özet sunalım ve kişiliği hakkında bilgi sahibi olalım; İşte İskilip’li Atıf ve Mustafa Kemal için söyledikleri;

“Mustafa Kemal ve Kuvvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere ‘siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim’ diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız, üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır.

Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız?

Elinize aldığınız bu fetva Allah’ın emridir, Padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur.”

Yaaaa.. Daha neler neler söylemiş, neler neler yapmış İskilip’li Atıf..

Peki Tarihçi-yazar Sinan Meydan ne diyor İskilip’li Atıf için;

“1950’den itibaren yaşadıklarımıza baktığımızda kahramanların vatan haini, vatan hainlerinin de kahraman ilan edildiğini üzülerek görmekteyiz. Bunun devletin kurumları tarafından yapılması ise gidişatın vehametini ortaya koymaktadır. Tarih baştan yazılmaya ve insanlar hiçbir belgesi olmayan bu yalan tarihe inandırılmaya çalışılıyor, İskilipli Atıf, İngiliz ajanı bir vatan hainiydi”

Evet.. Biz kahramanlarımızı vatan haini, vatan hainlerini kahraman ilan ediyoruz..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor