İsmail Ceylan: Yüreğir’in kaderini değiştireceğiz

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

 Aşiret lideri, iş insanı ve duayen siyasetçi Uğur İsa Ceylan’ın oğlu İsmail Ceylan, babasının izinden giderek küçük yaşlarda başladığı aktif siyasetten, Yüreğir Belediye meclis üyeliği ile etkin siyasete geçiş yaptı. Yüreğir’de, partisi CHP’nin güçlü bir ismi haline gelen İsmail Ceylan, meclis üyesi kimliği ile yapacağı çalışmalar hakkında sorularımızı yanıtladı.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1992 yılında dünyaya geldim. Sırasıyla; Necmiye Coşkun Tuncel İlköğretim Okulu ve Atatürk Lisesi’ni tamamladım. Eğitim hayatım, Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde devam ediyor. Evli ve 5 çocuk babasıyım.

Siyasete girme fikri sizde nasıl oluştu?

Babam İsa Ceylan, Adana’nın siyasi arenasında çok uzun yıllar etkin rol almış bir isim… Biz çocukları da siyasetin içinde doğduk, büyüdük ve yetiştik diyebilirim. Onun ilkelerinden ve duruşundan etkilenip, ülkemizin geleceğine katkı koyabilmek adına CHP saflarında mücadele veriyorum. Hayata bakış açımız, düşüncelerimiz ve görüşlerimiz CHP’nin manifestosuyla birbirini tamamlıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın da teveccühleriyle, Yüreğir’in yönetiminde söz sahibi olacak bir pozisyona kadar ulaştım. Amacımız, dürüst ve çalışkan kişiliğimizden taviz vermeden, Adanamıza ve Yüreğir halkına hizmet vermektir.

Aşiret liderinin oğlu olarak, yerel seçimlerde sağladığınız katkıyı nasıl tanımlarsınız? 

Kimlik itibarıyla, Şanlıurfa Araplarını temsil ediyorum. Bu kesimin, Yüreğir’de 20 bin seçmeni bulunuyor.  Bu seçmenler, önceki dönemlerde tercihlerini AKP’den yana kullanmışlardı. İçlerinden biri olan şahsımın, ailemin ve teşkilat mensuplarımızın da gayretleriyle, büyük çoğunluğu sandıkta 6 okun altına ‘evet’ mührü bastılar. 30 yıl aradan sonra, Yüreğir Belediyesi’ni CHP’nin kazanmasına çok önemli bir katkı sağladıkları açıkça görülmektedir. Bunlar, emanet oylar… Bu oyları CHP’ye sabitlemek ve daha da arttırmak için sanki yarın seçim varmışcasına çalışmalarımız devam edecek. Hala sahalardayız. Muhtarlarımızla düzenli olarak istişarelerde bulunuyor ve halen ev toplantılarına katılıyorum. Başarılı olmamız gerektiği bilincindeyim. Çünkü başarırsak, Yüreğir CHP’nin yıkılmaz kalesi olacaktır.

Yeni dönemde Yüreğir’de ne gibi değişimler yaşanacak?

İlçemizin o kadar büyük eksikleri var ki öncelikle bunları gidermemiz gerekiyor. 107 mahallenin 86’sı güneyde, 21’i ise kuzeyde kalıyor. Güney mahalleleri ne yazık ki hizmette geri kalmış ve yıllarca ihmal edilmiş durumda… Hala alt yapısı olmayan yerleşim yerleri var. Çıkmaz sokaklar, işlevini yitirmiş yollar vs. Önceki belediye yönetimleri hiçbir şey yapmamış. Mali tablo içler acısı. Enkaz devraldık; ama bahanelere sığınmadan öncelikle aciliyet gerektiren eksikleri gidereceğiz. Belediye Başkanımız Ali Demirçalı, bir yıl gibi sürede gelir ve gideri dengeleme kararlılığında. Bu amaca ulaştıktan sonra Yüreğir’in çehresini değiştirecek projelere imza atılacaktır. Ali Demirçalı, Yüreğir için büyük bir şanstır. Yüreğir halkının büyük çoğunluğu yoksul insanlardan oluşuyor. Sayın Demirçalı da yoksul büyümüş biri. O nedenle Yüreğirliyi en çok o anlar diye düşünüyorum. Mesela, ‘Yüreğir Kart’ ile yardıma muhtaç ailelere yardımlar yapılacak. Kart sahipleri, bütün ihtiyaçlarını yine Yüreğir’de faaliyet gösteren esnaftan karşılayacak. İstanbul’dakine benzer ‘Kent Lokantaları’ olacak, yanı sıra; yeni evlenecek çiftlerin gelin ve damatlığı bizden olacak.  Bizim için hangi partinin mensubu olduğu önemli değil. Başkanımız Ali Demirçalı da aynı görüşte… 37 meclis üyemiz var ve amacımız uyum içinde çalışabilmek. 37 meclis üyemizin hepsinin derdi Yüreğir olmalı ve hizmet odaklı ortak çalışmalıyız.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor