İstanbul’daki 2.000 LED ekranında Filistinli Çocuklar Yaşasın talebi dile getirildi

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, Gazze ve Batı Şeria’daki 2,38 milyon çocuğun yaşam hakkına dikkat çeken videolar, İstanbul’daki 2.000 LED ekranda gösterildi. Uluslararası Af Örgütü’nün küresel kampanyası “Çocuklar Yaşasın” kapsamında iskelelerden metrolara kadar farklı noktalarda yayımlanan videolar, Filistinli çocukları bir istatistik olmaktan çıkarıp, isimlerinin yüksek sesle söyleneceği ve böylece güvenli, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamaları için tüm dünyada seslerin yükseleceği bir ortam yaratmayı hedefliyor.

 

 

 

Bugün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Dünya izlerken, işgal altındaki Gazze Şeridi’nde zulüm ve İsrail’in yasadışı işgali yüzünden binlerce çocuk öldürüldü. Hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca çocuk ise, güven içinde yaşamanın hayalini kuruyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün, bu çocuklara dikkat çekmek için başlattığı küresel kampanyası Çocuklar Yaşasın (Let Children Live) kapsamında hazırlanan bir video, İstanbul’un farklı bölgelerinde yer alan metrolardaki, iskelelerdeki 2.000 LED ekranında gösterildi. Kampanya, hayatını kaybedenleri anıp onurlandırmanın yanı sıra yaşayanları bir istatistik olmaktan çıkarıp, isimlerinin tüm dünyada yüksek sesle söyleneceği ve böylece güvenli, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamaları için seslerin yükseleceği bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Filistinli çocukların haklarını korumak için dünyaya bir çağrı

Küresel bir dayanışma eylemi ve hesap verebilirlik talebi de içeren kampanya, tüm dünyayı uluslararası hukuku korumaya ve çocukların haklarını savunmaya çağırıyor. Bu amaçla hayata geçirilen www.letchildrenlive.com web sitesine kaydolduğunuzda sizinle bir Filistinli çocuğun ismi ve yaşı paylaşılıyor. Örneğin, Samira (9), Omar (6), Leen (12), Nadine (3)… Bu andan itibaren o isim sizin sorumluluğunuzda oluyor. Onun adını dijital ortamda, sokaklarda, topluluklarınızda paylaşarak, görünür kılabilir; güvenli, onurlu ve özgür bir yaşam hakkı için sesinizi yükseltebilirsiniz.

Kampanya kapsamında dünyanın dört bir yanında “Çocukların öldürülmesini durdurun”, “Hayatta olan çocuklar için ses çıkarıyoruz. İktidardakilerden onların geleceğini korumalarını talep ediyoruz” gibi taleplerin yükseltileceği farklı etkinlikler organize ediliyor. İstanbul’da da bu kapsamda 2.000 LED ekranında Filistinli çocukların isimleri görünür kılınarak, onurlu ve güvenli ortamlarda yaşama hakları bir kez daha hatırlatıldı.

Talepler net: Yasadışı işgali durdurun!

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca çocuklar yaşama, hayatta kalma ve gelişme hakkına sahiptir (Madde 6) ve bu hak her zaman bağlayıcı bir hukuk kuralıdır. Kampanya bunu tekrar hatırlatırken, asla müzakere edilemeyecek şu taleplerde bulunuyor:

  • Filistinli çocukların öldürülmesine, zarar görmesine ve aç bırakılmasına son verilmeli.
  • İsrail’in yasadışı işgali sona ermeli.
  • Uluslararası insani hukuk uyarınca, çocuklar savaş zamanlarında istisnasız olarak korunmalı. (BÜLTEN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor