İŞTEN ÇIKARILAN SÖZLEŞMELİ PERSONELLER MECLİS GÜNDEMİNDE

Ocak ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk günü yapıldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar meclise katılmadığı için yerine Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Meclis gündeminde en çok tartışılan konu Büyükşehir Belediyesi tarafından İşten çıkarılan sözleşmeli personeller oldu.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı ilk meclisi dün başladı. Yapılan mecliste yeni yılın iyi geçmesi temennilerinde bulunuldu. Adana’nın 101. yılını da kutlayan meclis üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü de unutmadı. Kutlamaların yanı sıra meclis gündeminde Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler vardı.

“SEBEBİ TAMAMEN ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİZ OLMALARIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyelerinden Cemil Demirdağ mecliste söz aldı ve hem yeni yılı hem de Adana’nın Kurtuluşu’nun 101. yılını Cahit Sıtkı Tarancı’nın bir şiiriyle kutlayarak söze başladı.

“BAYRAM HAVASI YERİNİ MATEM HAVASINA BIRAKTI”

Kutlamalarının ardından Demirdağ, “Bir konuya daha değinmek istiyorum. Sözleşmeli çalışan arkadaşlarımız devlet memuru olma hakkı almışlardı. Bu haberle birlikte ülkemizin her yerinde bir bayram havası vardı. Ama bu bayram havası Adana Büyükşehir’inde çalışan arkadaşlarım için yerini matem havasına bıraktı. Adana Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar ve ekibi sözleşmeli çalışan yaklaşık 105 personelimizin memur olma hakkını elinden aldı ve işlerine son verdi. 15-20 yılda bir ellerine bir fırsat gelmişti. Fakat tamamen ideolojik bir sebep ve yaklaşımla bu arkadaşların sözleşmeleri feshedilmiştir. Sebebi tamamen ülkücü kardeşlerimiz olmalarıdır ve 1978 model sol düşünceden kaynaklıdır. Sebebi siyasi partiye üye olmak ve siyasi propaganda yapmakmış. Bu gerçekten çok gülünç. Bunlar kanuni olabilir. Fakat hiçbir zaman ahlaki değildir. İnsanların sadece siyasi düşüncelerinden dolayı ekmekleriyle oynanmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Zeydan Karalar’ın seçimlerden önce hiç kimsenin işten çıkarılmayacağı sözü verdiğini hatırlatan Demirdağ, bu sözün unutulduğunun altını çizdi.

İyi Parti Meclis üyelerinden Recai Mercimek de gündem dışı aldığı sözde yeni yılın hayırlar getirmesini temenni etti ve 2023 yılında yapılan meclislerin Adana için çok daha iyi olacağından emin olduğunu dile getirdi.

“HAKKIN, HUKUKUN, ADALETİN EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞMASINI UMUT EDİYORUZ”

Mercimek, “İnşallah tüm insanların barış içinde olduğu ve kadınların, çocukların işkence görmediği bir yıl olur. Geçen yılda öldürülen kadınların sayısı azımsanacak gibi değil. Çocuklar için de bu durum aynı. Ama umarım bu yıl hiçbir kadın, çocuk ya da erkeğin şiddet görmediği bir yıl olması temennisinde bulunuyorum. Ve hakkın, hukukun, adaletin en iyi şekilde çalışmasını da umut ediyoruz” diye aktardı.

“EĞER BİR SİYASİ PARTİYE KAYITLIYSAN BU DEVLET MEMURU İÇİN SAKINCALI BİR DURUM”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutlayan ve yerel gazetelere destek sağlanması gerektiğini dile getiren Mercimek, Demirdağ’ın sözlerine karşılık da şunları söyledi:

“Sayın Demirdağ’ın ‘Ülkücü arkadaşlarımızı işten çıkarıyorlar’ demesi son derece yanlış bir ifade. Sanki ülkücü olduğu alnında yazıyor da onunla seçip çıkarmışlar gibi bir durum varmış. Ama öyle bir durum yok. Bunların içinde İyi Partilisi de var, CHP’lisi de var, AKP’lisi de var. Eğer bir siyasi partiye kayıtlıysan bu devlet memuru için sakıncalı bir durum. Sanki Zeydan Başkan keyfine göre ve isteyerek bu kişileri işten çıkarıyor gibi bir hava estirildi. Bu çok yanlış. ‘Özellikle ülkücü arkadaşlarımız çıkarılıyor’ lafı hiç doğru değil. Herhangi bir siyasal komplo varmış gibi konuşuyorsunuz.”

“BU DURUMU ÜLKÜCÜ DÜŞMANLIĞI GİBİ İFADE ETMEYE ÇALIŞMASINI YADIRGADIM”

Meclis üyelerinden Serdar Seyhan’da, “Cemal Bey’in bu durumu ahlaki olarak değerlendirip daha sonra hukuki bir zeminden çıkarıp ‘Ülkücü Düşmanlığı’ gibi ifade etmeye çalışmasını yadırgadım. İşleri bu noktaya çekmek siyaseten doğru değil. Bunu 70-80 arası siyasi bir sürecin alışkanlığı olarak ifade ediyorum” dedi ve Demirdağ’ın sözlerini doğru bulmadığını bir kere daha vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor