İSTİF MAKİNELERİ SEKTÖRÜ ADANA’DA BULUŞTU

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) sektör buluşmaları kapsamında üyeleri ile Adana’da bir araya geldi. İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ender Akbaytogan’ın önderliğinde, İSDER üyesi Ceytech Makine üretim tesislerinde düzenlenen genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında sektörün değerlendirilmesi yapıldı.

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ender Akbaytogan, sektör olarak ihracat yapılan ülke sayısını ve miktarını artırmayı amaçladıklarını kaydederek pazar büyüklüğü olarak Avrupa’da ilk 3’e girebilmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

“İSTİF MAKİNELERİNDE AVRUPA NORMLARINDA ÜRETİM YAPIYORUZ”

Türkiye’nin, istif makinelerinde Avrupa normlarına uygun üretim yaptığını söyleyen Akbaytogan, “Kurulduğumuz günden beri Dernek olarak hem üreticilerimizi hem de ithalatçılarımızı koruyoruz. İhracat potansiyeli olan hedef ülkeleri tespit edip, üyelerimize yol göstermeye çalışıyoruz. 2018 yılında yaşanan kur dalgalanmasından önce ülkemizde yılda 14-15 bin istif makinesi satılırken şimdi 6 bin 500’lere kadar düştü. Pazarda ciddi bir daralma yaşanıyor ancak firmalarımız 6 kıtada satışlarını sürdürüyor. Ceytech Makine’de özelikle Avrupa pazarında ön plana çıkan, 60 ülkeye ihracat yapan, CeyTrade, Ceytech Ataşman, Ceylift Forklift, CeyTreyler ve CeyKomponent markaları ile hem Adana’nın hem Türkiye’nin yüz akı” dedi.

SERİ ÜRETİM YAPAN TEK YERLİ FİRMAYIZ”

İSDER Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapan Ceylan Grup bünyesinde bulunan Ceytech Makine’nin Genel Müdürü Nazmi Kulakoğlu, dizel ve elektrikli forkliftte seri üretim yapan tek yerli firma olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Ceytech’de yılda 10 bin ton sac işliyoruz. Yılda 600 forklift, 600 de treyler üretim kapasitesine sahibiz. Ceytech Makine olarak Adana’dan 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuzey Amerika’dan Avustralya’ya kadar geniş müşteri ağına sahibiz. Tasarım aşamasından makinayı nihai noktaya getirene kadar tüm aşamaları kendi bünyesinde yapabilecek altyapıya ve geniş bir makina parkına sahip bir firmayız. Yerli ortaklarımızla beraber tasarımından üretimine kadar her aşamasını kendi ekibimiz ile ürünlerimizi yapıyoruz. AR-GE’ye ciddi zaman ayırıyoruz. 15 bine yakın ürün projemiz var. Yılda 9 bin projemizi hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda proje sayısını aza indirerek daha çok adetli üretim yapmayı hedefliyoruz.”

‘’DÜNYA ÇAPINDA ÖNEMLİ FİRMALARIN ANA TEDARİKÇİSİ OLARAK HİZMET VERİYORUZ’’

Adana, iş ve istif makineleri sektöründe gelişme göstermiş beyaz ve mavi yaka olmak üzere nitelikli personel potansiyeli olan, İskenderun ve Mersin limanlarına olan yakınlığı ile lojistikte de avantaj sağlayan bir il. Adana’da 200’ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Dışarıya bağımlı olmadan kendi üretimimizi kendimiz yaptığımız geniş bir makine parkımız var. Kaynaklı imalat ve montaj bölümüne olan yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yüzey koruma ve boyamayı da kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz için stok hizmeti de veriyoruz. Teslimat süreleri bizim için son derece önemli.

Robot kaynak alanında ciddi yatırım ve projelerimiz var. İş makinası grubunda her türlü makina ve modele geniş bir portföyde ataşman hizmeti veriyoruz. Dünya çapındaki önemli oyuncular olan firmaların, markaların ana onaylı tedarikçisi olarak hizmet veriyoruz. Bu markaların Avrupa’daki üretim hatları Ceytech’te üretilen ataşmanlar ile besleniyor. Müşteri ihtiyacına özel geniş bir portföy ile hizmet veriliyor. Ağırlıklı olarak Avrupa’ya hizmet veriyoruz. Almanya, Belçika, Hollanda, İsrail gibi ülkelere yoğun bir şekilde ihracat yapıyoruz. Avrupa odaklı olduğumuz için devamlı gelişme sürecindeyiz.

‘’DÜNYADA ‘TÜRK MALI’ ALGISI POZİTİF YÖNDE ‘’

Avrupalı müşteriler, satış sonrası hizmet, ürün kalitesi ve sürdürülebilirliği önemsiyor. Bu özelliklere sahip olan firmamız bunun sayesinde müşterileri ile uzun soluklu ticari iş birliği sağlıyor. Türk malı algısı her geçen gün üst düzeye çıkıyor. Türk firmaların yurt dışına yaptığı her ihracat, her yabancı ülkeye iş makinesi satımı Türk malı anlamında olumlu algı oluşturuyor. Yerli malı algısı, inşallah bu şekilde devam eder.”

Şu anda 41 üyesi ile faaliyetlerini sürdüren İSDER, Türkiye’de sektörün yüzde 80’ini temsil ediyor. Son teknolojileri ve dünyanın yakından takip ettiği gelişmeleri ürettiği ürünlerde uygulayan İSDER üyeleri Türk istif makinaları sektörünün rekabetçi piyasada aktif olarak rol almasını sağlamaktadır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor