İSTİFAYA ZORLANAN MI, İSTİFAYI İSTEYEN Mİ HAKLI?

Dünya ayakta.. Koronovirüs diye bir illet çıkmış, kasıp kavuruyor.. Hastaneler, virüs salgınından etkilenen insanlarla dolu.. Ölenlerin sayısı her geçen gün hızla artıyor.. Dünya, tüm sosyal etkinlikleri iptal ediyor. Başta spor olmak üzere tüm aktiviteler yasaklanıyor..

Türkiye’de üst üste toplantılar yapıyor.. Tam bir alarm durumu var.. Doktorlar, alarm durumunda, halk korku içinde..

Başta futbol olmak üzere, tüm branşlarda spor müsabakalarının ileri bir tarihe ertelenmesi başta sporcular, teknik adamlar ve yöneticiler olmak üzere açıklama üstüne açıklama yapıyor.. Adeta “Biz insan değil miyiz?” diye isyan ediyorlar..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekil Erdal Bahçivan, bu çırpınışlar karşısında sessiz kalmıyor, Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ve yöneticilere  şöyle bir mektup yazıyor;

“Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, öncelikle bu hassas günlerde hepinizin sağlıklı olmasını umuyorum. İnsanlık tarihinin herhalde en ağır ve bedeli en yüksek salgın dehşetlerinden birinin hep birlikte içinden geçiyoruz. Bütün dünyayı ağır bir travmaya sokan bu süreç maalesef ülkemizi de her geçen gün derinden etkiliyor.

Hemen herkesin mutabık olduğu bir tek nokta var ‘Kendimizi ve sorumlu olduğumuz kitleyi azami gayretle korumak.’ Her türlü sosyal aktivitenin, seyahatlerin, insani buluşmaların gün be gün minimize edildiği bir dönemde binlerce insani seyahat, hijyen, endişe gibi nedenlerle farklı risklere sokabilecek olan ‘Lig maçlarına devam’ konusundaki ısrarımızı hakikaten anlamakta zorlanıyorum.

Endişem bu katı inadımızın ilerleyen günlerde bizlere altından kalkamayacağımız ağır vicdani sıkıntılar yaşatmasıdır. Bu mesajı tamamen bir insani sorumlulukla yazdığımı da hepinizin lütfen bilmenizi isterim”

   Çok duyarlı bir davranış.. Sorumluluğunu yerine getiren bir yönetici.. Üstelik Başkan Vekili.. Yapılması gereken, derhal yönetim kurulunu toplamak, bu öneriyi tartışmaktır.. Uygar toplumlarda böyle yapılır ve öyle olmalıdır..

  Ama burası Türkiye..Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı sayın Nihat Özdemir”in teşekkür edip. Yönetim kurulunu toplayıp konuyu tartışmaya açması gerekirken, bu tavrını eleştiriyor, kendi içlerinde çözülmesi gereken bir durumu kamuoyuyla paylaşmasına kızıyor ve “‘Ama en önemlisi karşılıklı konuşarak çözebileceğimiz aldığımız kararı tartışmamız mümkünken, siz bunu medyaya vererek bizi çok zor durumda bıraktınız. Biz bir ekibiz. Sizin bu yaptığınız hareket bizim ekip anlayışımıza uymamaktadır. Sizden istifanızı rica ediyorum.’ diyor ve Başkan Vekili istifa ediyor..

Eeeee.. Şimdi ne olacak? Başkan’ın duymazdan, görmezden geldiği, hatta önerenini istifa etmesini istediği Başkanvekili’nin dediği oldu, tüm spor müsabakaları ertelendi.

Şimdi istifaya zorlanan mı haklı, istifayı isteyen mi?

Görülüyor ki, istifaya zorlanan haklı, istifayı isteyen haksız..

O zaman adalet yerini bulmalı.. Haksız olan istifa etmeli!..

Eder mi dersiniz?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Erdal Bahçivan (solda) ve Başkan Nihat Özdemir..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor