İTİBAR KAYBEDEN ARDA TURAN GALATASARAY’A KATKI SAĞLAR MI?

Bir dönem adından çok söz ettiren Milli Futbolcu Arda Turan, dün 33 yaşına girdi. Futbola babasının başkanlığını yaptığı Altıntepsi Makelspor’da başladı. 12 yaşında Galatasaray’a geldi. Top tekniği çok yüksekti. Futbol otoritelerinin dikkatini çekti. 2004-2005 sezonunda Galatasaray (A) takımında forma giydi. Daha sonra gelişmesi için Manisaspor’a kiralık olarak verildi.

2011 yılında tüm futbolcuların rüyası olan dünyaca ünlü Atletico Madrid’e, 2015 yılında ise hedef büyüterek Barcelona’ya transfer oldu. Galatasaray 12 milyon Euro Bonservis bedeli almıştı. Ne yazık ki bu büyük fırsatı Arda iyi değerlendiremedi. Nedeni halen anlaşılmayan sebeplerle son yıllarda yıldızı parlayan Medipol Başakşehir’e döndü.

Arda Turan’ın Başakşehirde ‘de başarılı olduğu söylenemez. Sakatlık, gereksiz aldığı cezalar ve çeşitli nedenlerle 39 karşılaşmada 2 gol ve 3 asist ile kötü performans sergiledi. Şimdilerde olaylı şekilde ayrıldığı Galatasaray’a yeniden dönmeyi hedefliyor. Hem Fatih Terim, hem de Başakşehir’in Başkanı Göksel Gümüsdağ, Arda Turan’ı yeniden Galatasaraylı yapmak için yeşil ışık yaktıkları gözleniyor. Özellikle Terim’in “Arda Galatasaray’ın çocuğudur”, Gümüşdağ’ın ise “Emre Belözoğlu’na gösterdiğimiz kolaylığı neden Arda’ya göstermeyelim?” sözleri, Arda’nın belki bu yazıyı kaleme aldığımız gün yeniden Galatasaray forması giyeceğidir.

Burada, dikkati çeken bir diğer ayrıntı da son yılların en talihsiz ve kötü günlerini geçiren, tüm umutlarını yabancı futbolculara bağlayan Fatih Terim gibi deneyimli bir antrenörün risk alarak Arda’ya yeniden kucak açmasıdır. Gerçi, Terim, geçmiş yıllarda özellikle Milli Takım’da kulübünde çok az forma şansı bulan futbolcuyu oynatarak onları kazanmasıyla övgüler almıştı. Acaba, son yıllarda ki  futbolundan çok, olaylarıyla gündeme gelen Arda içinde mi aynı şeyleri düşünüyor?

Arda’nin iyi futbolcu olduğu elbette tartışılmaz. Ancak, iyi futbolun yanı sıra, özel yaşamı, yönetici, antrenör, arkadaşları ve kulüp çalışanlarıyla ilişkileri de çok önemli.  Belki, Arda Avrupa’da olduğu gibi, diyetisyen, kondisyoner, psikolog, petagog, yaşam koçu, asistan, danışman gibi kimselerle çalışsaydı bu gibi olaylardan uzak durabilirdi.

Duayen Gazeteci Dostum Bilal Meşe’ye uçakta prim tartışması, küfür etmesi ve yumruk atması, Şarkıcı Berkay’ın burnunu kırması, silah teşhir etmesi, Berkay’ın eşi Özlem Şahin’e cinsel tacizde bulunması, 2yılı aşkın hapis cezası alması,  Başakşehir-Sivasspor maçın orta hakeminin yanı sıra yardımcı hakem Erdinç Sezertan’a saldırması, 16 maç ceza alması ve daha bir çok olayına tanık olduk.

Türk futbolcuların hemen hemen tamamı, kazandıkları büyük paraların bir bölümüyle doğru yatırım yapmıyor, sağlıklarına, yabancı dil öğrenmeye, kendilerini geliştirmeye harcamıyorlar. Arabalarına verdikleri önemi kendilerine göstermiyorlar. Arda, sanıyorum Galatasaray’a jübile yapmaya geliyor. Belki de büyük para almayacak. Prestij kazanmak için de olabilir…Bunu zaman gösterecek.

Arda düşmanı olduğumuz sanılmasın. Çünkü, ülkemizde çok Ardalar yetişmiyor. Ancak, Ardalar daiyi yaşayacak, sağlığına bakacak,  iyi beslenip, dinlenecek ve sporseverlerin hoşlanmadığı gece yaşamlarından, tartışma ve kavgalardan uzak duracaklar.

YUVANA HOŞ GELDİN ARDA….. DİLERİM YENİ SAYFA AÇARAK HERKESİ MAHCUP EDERSİN……

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor