İYİ PARTİ ‘YEREL YÖNETİMLER İSTİŞARE TOPLANTISI’ GERÇEKLEŞTİ

İyi Parti bu yıl bölgesel nitelikte gerçekleştirilen üçüncü toplantısını Adana’da yaptı. Toplantıya Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis’den birçok İyi Partili katıldı.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)- Adana da yapılan İyi Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’na Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis illerinden İyi Partili birçok isim katıldı. İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu başta olmak üzere İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün, İyi Parti İl Başkanları, İyi Parti Bölge Milletvekilleri, Yerel Yönetimler, İi ve ilçe başkanları ve birçok kişi katılım sağladı.

“GENEL BAŞKANIMIZIN TÜM GAYRETLERİ VE TEŞKİLATIMIZIN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI İLE BUGÜNE GELDİK”

Konuşma yapan İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, “Yerel Yönetimler Başkanım Sayın Prof. Dr. Metin Ergün, Sayın Milletvekillerim, Sayın Gik üyelerim, Sayın Yerel Yönetim Başkan yardımcılarım, il ve ilçe başkanlarım, Belediye başkanım, Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılarım, Yerel Yönetimler İstişare toplantısına hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinin üzerinden tam 1245 gün geçtiğini hatırlatarak söze başlayan Boyvadaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“579 gün sonra ise yeniden Mahalli İdareler seçimi yapılacaktır. Zor şartlar altında ve iktidarın ağır baskı, yıldırma ve tahrikleri karşısında; İyi Parti önemli sayıda belediye meclis üyesi kazanmış ve buralarda siyasi sorumluluk üstlenmiştir. Genel Başkanımızın tüm gayretleri ve teşkilatımızın özverili çalışmaları ile bugüne geldik. Partiyi kurarken ‘kuramaz’ dediler kurduk, ‘yürüyemez’ dediler yürüdük, ‘büyüyemez’ dediler büyüdük. Bugüne kadar, yerel yönetimlerin her kademesinde gösterilen ve ortaya konulan performansın sevindirici ve milletimiz açısından ümit verici olduğu kuşkusuzdur. Hedefimiz vatandaşlarımızı huzurlu ve mutlu etmek, onların sorunlarını samimi bir şekilde belirleyip çözmekse, önce dikkat ve itina göstermemiz gereken husus iradeli ve haysiyetli olmak ve bu konularda da asla taviz vermemektedir. Bu vesile ile hepinize sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün yapılan Mahalli İdareler İstişare Toplantısı’nın ülkemize, milletimize aydınlık ufuk açması dilerim. İnşallah bundan sonra yapacağımız ilk yerel yönetim toplantısını iktidarlığa geldiğimiz zaman yaparız. Gittikçe büyüyen bir partiyiz. Adana’da şu an 23 bine yakın üyemiz var. Sene sonuna kadar 30 bin olmasını hedefliyoruz. Bu vesileyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“TÜRKİYE BİR DÖNEM DAHA BU SİSTEMİNİ KALDIRAMAZ”

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün’de “Adana’nın ev sahipliğinde Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis illerindeki yerel yönetimlerde görev alan İyi Partililer ile kapsamlı bir değerlendirme yapmak üzere toplandık” dedi. Prof. Dr. Ergül, Adana’da şu an yapılan bu toplantının İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 2022 yılında şu ana kadar yaptığı bölgesel niteliğindeki üçüncü toplantı olduğunu vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bölgesel nitelikteki bu toplantılarımızı önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz. Ülkemizde neredeyse 4 yıldır uygulanmakta olan Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili fikirlerimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. 2018 yılından uygulanmaya başlanan bu sistemden sonra kriz yaşamadığımız hiçbir alan kalmamıştır. Mevcut sistem demokrasinin özü olan güçler ayrılığı yerine güçler birliğine dayanan keyfi bir tek adam rejimine dönüşmüş durumdadır. Türkiye neredeyse tüm alanlarda bozulma yaşamaktadır. Türkiye bir dönem daha bu sistemini kaldıramaz. Türkiye’nin bu gücü kalmamıştır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor