İYİ Partililerden Kızılay’a kan bağışı

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, İl ve İlçe Yönetimi ve üyeleri ile birlikte, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunuldu.

Kızılay Kan Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kan bağışıyla örnek çalışmalarından dolayı, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’na teşekkür ederek plaket verirken “önemli bir iş yapıyorsunuz, sizi kutlarım” dedi.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Türk Kızılay’ınca başlatılan kan bağışı kampanyasına Parti olarak destek verdiklerini belirterek “Kızılay önemli bir kurumdur. Bu doğrultuda tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza Kızılay’a kan bağışında bulunma çağrısı yaptık” dedi.

KARA GÜN DOSTU KIZILAY’A DESTEK OLALIM

İl Başkanı Boyvadaoğlu; “ Kan’ın her an ihtiyaç duyulan ve hiçbir şekilde üretilemeyen bir madde olmasından dolayı, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlılık göstermesinin gerektiğinin altını çizdi. Kızılay kurulduğu günden bu yana birçok alanda faaliyet göstermektedir. Afet anında çadır, yiyecek, giyecek yardımları yanında en büyük çalışma alanı ülkenin kan ihtiyacını karşılamaktır. Bu alanda yürüttüğü çalışmalar ile şu anda tüm ülkenin % 90 civarında kan ihtiyacını gönüllü bağışçılardan alarak hastanede tedavi gören hastalara en iyi şartlarda ulaştırmaktır. Ayrıca sağlık Bakanlığı ile de ortak bir çalışma içine girerek kök hücre nakli bekleyen Lösemi, Talasemi gibi hastalara uygun bağışçıların bulunması için kemik iliği bankasının kurulmasını sağlamıştır.

Bizler de bugün, İYİ Parti Adana İl Teşkilatı ve Yönetimi olarak, hastanelerde tedavi gören hastalarımıza destek olmak için, hem kan hem de kök hücre bağışında bulunmak amacı ile burada bulunmaktayız. Biliyoruz ki, ne kadar çok bağışçıya ulaşırsak ya da ne kadar çok kişiye kan ve kök hücre vermesini sağlarsak o kadar çok hayata dokunmuş olacağız. Kızılay’ın savaş ve doğal afetler karşısında, insanların acılarını dindirmeye, yaralarını sarmaya çalışan çok önemli bir kuruluş olduğunu dile getiren Boyvadaoğlu, Kızılay sadece Ülkemiz sınırları içinde değil, dünyanın her bölgesinde, her türlü felaket karşısında insanlara yardım ederek büyük taktir görmüş, Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışma özelliğini tüm dünyaya göstermiş çok önemli bir kurumumuzdur. Kızılay tarafından açılan yardım kampanyalarına destek olmanın sorumlu her vatandaşın görevi olduğuna vurgu yapan Boyvadaoğlu, vatandaşların Kızılay’ın kampanyalarına kan vererek destek olmanın ise topluma örnek olacak bir davranış olduğunu belirtti. Boyvadaoğlu, biz de toplumda farkındalık oluşturmak ve kara gün dostu Kızılay’ın kan stok’una katkıda bulunmak amacı ile İYİ Parti Adana İl Teşkilatı olarak kan bağışını gerçekleştirdik. Buradan tüm vatandaşlara seslenmek istiyorum; yardıma muhtaç olanlara başarıyla hizmet veren Kızılay’a katkı sağlamaya ve kan bağışlarında bulunmaya davet ediyorum. Bu bağlamda, kara gün dostu Kızılay’ımıza kan bağışında bulunan tüm Parti üyelerimize ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor